Apple, Apple Music ve Apple TV+’ın ABD’ye taşınacağını duyurdu. Bu da Apple Music’in yakın gelecekte ülkemizde de ücretlere zam yapabileceğini gösteriyor.

Apple Music Xbox konsolları için kullanıma sunuldu

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Apple, yalnızca ürünleriyle değil, abonelik hizmetleriyle de öne çıkıyor. Yakın zamanda bize iPhone 14 ailesini ve yeni iPad’i getiren şirket, müşterilerine müzik, fitness, TV, depolama ve daha birçok konuda aylık abonelikler sunuyor .En popülerleri Spotify rakipleri Apple Music ve Netflix ile Disney+ rakibi Apple TV+. Apple TV+ Japonya’da kullanılmasa bile Apple Music kullanılabilir.

Yeni Apple Music abonelik fiyatları ne kadar?

Şimdi, haberler şirketin bu iki hizmeti ABD’de genişlettiğini ortaya koyuyor. Buna göre, Apple Music bireysel paketleri 9,99 dolardan 10,99 dolara, aile paketleri ise 14,99 dolardan 16,99 dolara çıktı.

Daha önce 4,99 dolar olan Apple TV+’ın aylık fiyatının 6,99 dolara yükseldiği ortaya çıktı. Ek olarak, Apple One’ın fiyatının 14,95 dolardan 16,95 dolara yükseldiği bildirildi. Apple One, Apple aboneliklerini (Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade, iCloud vb.) tek bir planda birleştirmemize izin verdi.

Bir şirket sözcüsü, Apple Music fiyat değişikliğinin artan lisans maliyetlerinden kaynaklandığını söyledi. Sanatçıların müziklerini yayınlayarak daha fazla kazandıklarını ve Apple Music’e yeni özellikler eklemeye devam edeceklerini de sözlerine ekledi. Apple TV+’ın yükselişinden bahseden bir sözcü, Apple TV+’ın içerik miktarının düşük olması nedeniyle üç yıl boyunca çok düşük bir fiyatla piyasaya sürüldüğünü ve şu anda birçok ödüllü ve eleştirmenlerce beğenilen dizi, film ve belgesele ev sahipliği yaptığını söyledi.

Şirket sözcüsü açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Apple Music, Apple TV+ ve Apple One abonelik fiyatları bugünden itibaren artacak. Apple Music’teki değişiklik, lisans maliyetlerindeki artıştan kaynaklanıyor ve buna karşılık sanatçılar ve şarkı yazarları, müziklerinin akışı için daha fazla kazanacaklar. Ayrıca Apple Music’i dünyanın en iyi dinleme deneyimi haline getiren yenilikçi özellikler eklemeye devam ediyoruz.

Apple TV+’ı çok düşük bir fiyata tanıttık çünkü sadece birkaç dizi ve filmle başladık. Üç yıl sonra, Apple TV+, dünyanın en yaratıcı hikaye anlatıcılarından çok sayıda ödüllü ve geniş beğeni toplayan dizilere, uzun metrajlı filmlere, belgesellere ve çocuk ve aile eğlencesine ev sahipliği yapıyor.”

Apple ülkemizde de zam yapacak mı?

Apple’ın ABD’de fiyat yükseltmesinin ardından Türkiye’de Apple Music’in fiyatının artabileceği söylenebilir. Şirketin müzik hizmeti ülkeye en son Nisan ayında zamlandı. O dönemde öğrenci paketleri 6,99 TL’den 9,99 TL’ye, bireysel paketler 13,99 TL’den 19,99 TL’ye çıktı. Aile paketinin 20.99 TL’den 29.99 TL’ye çıktığını görüyoruz.

Apple’ın cari fiyat artışlarını Türkiye ile uyumlu hale getirdiğimizde, tekli paket ve aile paketlerinde artışlar olduğunu görebiliyoruz. Bu, Türkiye’de tekli paketlerin yaklaşık 22 TL’ye, aile paketlerinin ise yaklaşık 34 TL’ye ulaştığını gösteriyor. Tabii bunlar sadece anlık tahminler. İlerleyen günlerde resmi gelişmeleri göreceğiz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir