Apple Music’in konsollara gelmesi uzun zamandır kullanıcılar tarafından bekleniyordu ki Microsoft bugün yaptığı açıklamada hem Xbox, hem de Apple kullanıcılarını sevindirecek haberi duyurdu. Apple Music artık Xbox konsollarına indirebilecek. İşte detaylar;

Apple Music ve Spotify’a rakip TikTok Music geliyor

ABD merkezli yazılım devi Xbox Series X ve Xbox Series S modelleri başta olmak üzere dünya genelinde oyun konsollarıyla kullanıcıların beğenisini kazanmaya devam ediyor. Konsol pazarında günden güne daha güçlü bir hale gelen şirket kullanıcılara oyun dışında yeni seçenekler de sunmaya başlıyor.

Geçtiğimiz aylarda gelen sızıntılardan sonra merakla beklenen özellik nihayet konsollara geldi. Dünya genelinde milyonlarca kullanıcıya sahip olan Apple Music artık Xbox konsollarında kullanılabilecek.

Xbox kullanıcıları oyun oynarken müzik dinleyebilecek

Bugün itibariyle Xbox Series X, Xbox Series S ve Xbox One kullanıcıları için Apple Music, Microsoft Store’dan indirilebiliyor. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre Apple Music, diğer müzik uygulamalarında olduğu gibi oyun oynarken kullanılabilecek.

Microsoft bu özellik için biraz geç kalmış olsa da uygulama entegrasyonunda da herhangi bir sorun yaşanmaması bekleniyor. Hatırlarsanız Apple Music, PlayStation 5 için geçtiğimiz sene kullanıcılara sunulmuştu. Bu hamlenin ardından uygulamanın Xbox konsollarına gelmesi için heyecanlı bir bekleyiş oluşmuştu. Ancak Apple Music’in Xbox konsollarına gelmesinin uzun sürmesi kullanıcıları alternatif uygulamalara yöneltmişti. Fakat Apple Music bugünden itibaren Xbox konsollarında da kullanılabilecek.

Ancak kullanıcılar Apple Music’in hala Windows için özel bir uygulama olarak uygulama mağazasında olmamasından şikayetçi. Bu konuda açıklama yapan şirket önümüzdeki sene Apple Music uygulamasının bilgisayarlarda da kullanılabileceğini açıkladı. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Apple Music Xbox’ta beklenen kullanıcı sayısına ulaşabilecek mi? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir