Bloomberg’den alınan bilgilere göre, Apple 16 çekirdekli CPU, 40 çekirdekli GPU ve 48 GB RAM içeren yeni bir M3 Max çipi üzerinde test yapmaya başladı. MacBook Pro’ya güç verecek olan bu M3 işlemci, MacBook Pro’yu Apple’ın ürün kategorisindeki en güçlü cihaz haline getirecek. J514 kodlu modelin önümüzdeki yıl piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Apple’ın şu anda test aşamasında olan M3 yongaları hakkında ilk detayları 2023 yılı içerisinde paylaşması bekleniyor. Mark Gurman, Apple’ın M3 işlemcili yeni iMac’leri ve MacBook Pro’ları test ettiğini söylüyor. Apple’ın bu yıl sonunda gerçekleştirdiği yıllık etkinliğinde M3 işlemcili cihazlarını piyasaya süreceği düşünülüyor.

m3max

Şirket, giriş seviyesi Mac modellerindeki güncellemelerle birlikte M3 çipine geçişin muhtemelen Ekim ayında başlayacağını duyurdu. Yakın gelecekte, Apple’ın M3 tabanlı iMac’ler, 13 inç MacBook Pro’lar, 13 inç ve 15 inç MacBook Air’ler ile Mac mini’leri piyasaya sürmesi planlanıyor. Ayrıca, 2024 yılında 14 inç ve 16 inç MacBook Pro modellerinin güncellenmiş sürümlerinin M3 Pro ve M3 Max yongalarıyla geleceği yüksek ihtimal olarak görülüyor.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir