Normalleşme ile birlikte yeni adımlar atan ABD merkezli teknoloji devi Apple, koronavirüsle ilgili yeni kararlarını e-postayla duyurdu. Şirket mağaza içinde hem misafirler, hem de çalışanlar için maske zorunluluğunu kaldırdığını açıkladı.

Tablet pazarında Apple hakimiyeti sürüyor

Koronavirüs salgınıyla birlikte fiziksel mağazalarında maskeyi zorunlu hale getiren Apple, çalışanlarını yeni sağlık ve güvenlik protekolleri hakkında bilgilendirmek için bir e-posta gönderdi. Gönderdiği e-postada çalışanlar için maske zorunluluğun kaldırıldığını açıklayan şirket maskeyle çalışıp çalışmama kararının sadece çalışanların tercihinde olduğunu ve mağazada yaptırım uygulanmayacağını duyurdu.

Apple maskeden vazgeçti

Apple geçtiğimiz dönemlerde vaka sayılarının artması sonrasında hibrit çalışma sistemine geçmek istemiş ancak hiçbir çalışan mağazaya gitmeyi istemeyince ofise dönüş tarihini ertelemek durumunda kalmıştı. Mayıs ayında koronavirüs vakalarının artışını önlemek için şirket ofis ve ortak alanlarda maske zorunluluğu getirmişti.

Vakaların iyice hafiflemesi ve aşılanmanın artmasıyla birlikte yeni bir karar alan şirket maske zorunluğunu kaldırdı. Konuyla iligili çalışanlara mail gönderen  COVID-19 müdahale ekibi, maske konusundaki kararı herkesin kendisinin vereceğini belirterek çalışanlardan bu konuda saygılı yaklaşmalarını istedi. Apple COVID-19 müdahale ekibinin gönderdiği mail şu şekilde;

Mevcut protokollerimizle ilgili bir güncellemeyi paylaşmak için yazıyoruz. Mevcut koşullar ışığında, çoğu yerde artık yüz maskesi takmaya gerek kalmayacak. Her zaman olduğu gibi, yerel sağlık yetkilileri veya ziyaret edebileceğiniz herhangi bir site de dahil olmak üzere siteniz için belirli gereksinimler için lütfen ‘Hoş Geldiniz İletimi’ni düzenli olarak kontrol edin.

Herkesin kişisel koşullarının farkında olduğunun farkındayız. Kendinizi rahat hissediyorsanız, yüz maskesi takmaya devam etmekten çekinmeyin. Ayrıca lütfen herkesin maske takıp takmama kararına saygı gösterin.

Apple’ın COVID-19 sağlık ve güvenlik protokollerini desteklemek için yaptığınız her şey için teşekkür ederiz.

COVID-19 Müdahale Ekibi

Yeni maske kararı açıklanmış olsa da şirketin ofise dönüş konusunda nasıl bir politika izleyeceği şimdilik hala bilinmiyor. Fiziksel mağazalarını açan ancak salgın nedeniyle çalışan sayısını düşük tutan şirket çalışanların en az bir gün ofiste çalışmasını istemiş sonrasında bu sayı üç gün güne yükselmişti. Ancak yine de ofiste çalışmaktan rahatsız olanlar evden çalışmalarına devam edebiliyordu.

Şirketin bu noktada diğer şirketlere göre daha kısıtlayıcı bir politika izlemesi ve çalışanları yüz yüze çalışmaya zorlaması epey eleştiri almıştı. Bugün gönderilen e-postada şirket yüz yüze çalışma planlarından bahsetmese de Apple’ın yakın vadede tüm çalışanlarını ofiste çağıracağı düşünülüyor.

Peki siz konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir