Amerika Birleşik Devletleri’ndeki şirket ülke genelinde Covid vakaları arttıkça alışveriş yapmak isteyen kullanıcılarına bazı kurallar getidi. Apple mağazalarında maske zorunluluğu getirdi.

Daha önce Apple, yalnızca maske gerektiren bölgelerdeki ABD mağazalarında maske gerektiriyordu. Salı günkü duyuru, Apple’ın bu tür yetkilere sahip olmayan eyaletlerde bile alışveriş yapanlar için bunları talep edeceği anlamına geliyor. Maske zorunluluğunun eski haline getirilmesi, önceki varyantlardan daha bulaşıcı görünen omicron Covid varyantına bağlı artan halk sağlığı endişeleri arasında tatil alışveriş sezonu üzerindeki olası etkisi hakkında soruları gündeme getiriyor.

Müşteriler için Apple mağazalarında maske zorunluluğu başladı

Bir Apple sözcüsü yaptığı açıklamada, “Koşulları düzenli olarak izliyoruz ve mağazalardaki sağlık önlemlerimizi müşterilerin ve çalışanların refahını desteklemek için ayarlayacağız” dedi. “Birçok toplulukta artan vakaların ortasında, artık tüm müşterilerimizin mağazalarımızı ziyaret ederken maske takarak ekip üyelerimize katılmasını şart koşuyoruz.”

Apple ABD’deki mağazalarını yeniden açacak

Apple, Covid-19 pandemisine yanıt olarak 2020’de tüm mağazalarını kapattı. Mağazalar bu yılın başlarında yeniden açıldı, personel maske taktı ve müşteriler için belirlenmiş sanitasyon alanları vardı. iPhone üreticisi, mağaza içi alışveriş yerine çevrimiçi satın alma yoluyla müşteri alımına vurgu yapmak ve alan miktarını sosyal mesafeye artırmak da dahil olmak üzere bölgesel koşullara yanıt olarak bireysel mağaza politikalarını ayarladı.

Bununla birlikte, şirketin Covid ile ilgili kendi zorlukları vardı.NBC News’in bildirdiğine göre, Teksas’ta bir mağaza, birkaç çalışanın Covid testinin pozitif çıkmasının ardından geçen hafta kapandı. Apple‘ın genel merkezinin bulunduğu California, Çarşamba günü başlayan bir aylık kapalı maske zorunluluğu getirdi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir