Apple ABD'deki mağazalarını yeniden açacak - Haberler - indir.com

Apple ABD'deki mağazalarını yeniden açacak

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-02 19:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz sene tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgını nedeniyle ABD’de 270 mağazasını kapatmak durumunda kalan Apple’ın ABD’deki mağazalarını yeniden açtı.

Apple geçen sen Amerika’daki pek çok mağazasını salgın nedeniyle kapatmak zorunda kalmıştı. Şirket pandeminin patlak verdiği ilk üç ayın ardından mağazalarını yeniden aktif hale getirmek istese de vaka artışı nedeniyle bu kararından vazgeçmek zorunda kalmıştı. Ancak salgının devam etmesi ve dünya çapında yavaş yavaş normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte Apple gerekli önlemleri alarak fiziksel mağazalarını yeniden açmaya başladı.

Apple iOS 14'le gelen gizlilik etiketleri için yeni bir rehper yayımladıApple iOS 14'le gelen gizlilik etiketleri için yeni bir rehper yayımladı

Apple geçtiğimiz sene 14 Mart’ta mağazalarını kapatmaya 27 Mart’ta mağazaları tekrar açma kararı almıştı. Fakat sürecin şirketin beklediği gibi ilerlememesi Apple’ın mağazalarını dönüşümlü olarak açıp kapatma kararı almasını sağlamıştı. Şirketin bu politikasının altında yatan ana neden virüsün değişken tablosu karşısında gereken önlemleri almak istemesiydi. Apple’ın aldığı önlemler artan vaka sayılarına göre şekilleniyordu. Şimdi ise Apple virüsün az olduğu bazı bölgelerde, mağazalarını yeniden açma kararı aldı. Bugüne dek Apple ABD’de tüm lokasyonlardaki mağazalarını açmayı hiç denememişti. Şirketin son açtığı mağazalar fırtınalarından sonra yeniden açılan Houston ve Dallas‘taki mağazalar da dahil olmak üzere Teksas‘taki mağazalar olmuştu.

Apple ABD'deki mağazalarını açıyor

270 mağazasını yeniden faaliyete geçirmek isteyen ABD merkezli teknoloji devi mağazalar için değişken bir sistem hazırladı. Bu kapsamda şirket ABD’deki Apple Store‘ların çoğunda hala kısıtlamaları geçerli tutacak. Şirket bazıları mağaza içi alışverişler için misafirlerine randevuları sunarken, bazı mağazaları için yalnızca çevrimiçi siparişlerin hızlı teslim alınması ve Genius Desteği randevuları için ayarlandı.

Apple Touch ID, Face ID ve Apple Card yüzünden patent davasıyla karşı karşıya

Buna ek olarak mağaza içinde kapsamlı önlemler alarak salgın tehlikesinin önüne geçmek isteyen Apple hangi mağazaların çalıştığını kontrol etmek için yerel sağlık ve güvenlik yönergelerini de kullanacak. Bu da ilerde salgının durumunda durumda bir değişiklik olması halinde şirketin mağazaları için yeniden kapanma kararı alabileceği anlamına geliyor. Apple’ın mağazalarını açma kararı şimdilik sadece ABD için geçerli, şirket diğer ülkelerdeki mağazalarını bir süre daha fiziksel olarak açmayacak.

Kullanıcıların çoğu ise bu durumdan rahatsız. Pandemi sürecinin ne zaman biteceği belli olmadığından pek çok Apple kullanıcısı bu tutumundan dolayı şirkete tepki gösteriyor. Sosyal medyada konu hakkında eleştiride bulunan birçok kullanıcı pandemi döneminde mağazaların kapalı olması gerektiğini düşündüğünü belirtse de Apple bu konuda kararlı gibi görünüyor. Apple'ın bu konu hakkında fikrinin değişip değişmeyeceğini ilerleyen zamanlarda göreceğiz.


Apple Music Behind The Songs özelliğini yayımladıApple Music Behind The Songs özelliğini yayımladı
Qualcomm Apple ve Samsung kullanıcılarına tazminat ödemek zorunda kalabilirQualcomm Apple ve Samsung kullanıcılarına tazminat ödemek zorunda kalabilir

PAYLAŞ