Apple MacBook Pro 14 rakiplerinden birisi de Dell XPS 14. İşte Apple MacBook Pro 14 vs Dell XPS 14 karşılaştırması.

Apple MacBook Pro 14 modeli, Apple’a yakınlık duyan, özel işletim sistemini kullanmak isteyen ve MacBook Pro kalitesini tercih edenlerin seçimi oluyor. Ancak piyasada tek seçenek bu değil. Apple MacBook Pro 14’ün piyasadaki en yakın rakiplerinden birisi Dell XPS 14.

Apple, piyasada sunduğu son modellerinde M3 işlemcisiyle fark yaratıyor. M serisinin bugüne kadarki en güçlü işlemcisi olarak tanıtımı yapılan M3 işlemci sadece Apple modellerinde kullanılıyor. Apple MacBook Pro 14 modelinin karşısında ise Dell’in piyasada sunduğu XPS 14 yer alıyor. XPS 13’teki eleştirileri çok fazla dikkate almayan Dell, sevilmeyen noktaların büyük bir kısmını yeni modeline de taşıdı. Buna karşın, Apple sevilen tasarım çizgilerini küçük dokunuşlarıyla yeni modelinde sürdürdü.

Apple MacBook Pro 14 ve Dell XPS 14 Performans Karşılaştırmasında

En yeni M3 yongası, diğer işlemci üreticilerinin en yeni işlemcilerine karşı iyi bir performans sergiliyor. M3, Core Ultra 7 modeline göre üstün durumda. Ancak çok özel bir işlem yapılmadığı takdirde performans açısından iki model arasında büyük bir fark bulunmuyor. Grafik performansında ise ayrı bir GPU biriminin desteklendiği XPS 14 farklı bir seçenek sunuyor. Bu da grafik performansında Dell’in öne çıkmasını sağlıyor. Ancak blender kıyaslamalarında, MacBook’un tek bir sahneyi işlerken XPS’yi geride bıraktığını testlerde net bir şekilde görülüyor.

Apple MacBook Pro 14 vs Dell XPS 14: Hangisi Önde?
Apple MacBook Pro 14 vs Dell XPS 14: Hangisi Önde?

Dell XPS 14 ve MacBook Pro 14’ün Batarya Ömrü Ne Kadar?

M3 çipli MacBook Pro bataryası, XPS’den çok daha uzun süre dayanıyor. Dell modeli 7 saate kadar kesintisiz bir kullanım vaat ederken Apple bu süreyi 18 saate çıkarıyor. Bu veriler kuşkusuz normal kullanımlarda geçerli. Bu da batarya konusunda Apple’ın özel ürününü öne çıkarıyor.

Apple MacBook Pro 14 vs Dell XPS 14 Ekran Karşılaştırması

MacBook Pro 14’te mini LED destekli Liquid Retina XDR ekran kullanılıyor. 1.600 nit HDR parlaklığı ve 1.000 nit SDR parlaklık konusunda da bu ekran ideal durumda. XPS’te ise 14,5 inç FHD+ ekran yer alıyor. 400 nit’lik tepe parlaklığı destekleniyor. OLED kalitesini isteyenler için bu bölümde tek seçenek Apple. Ekranın yanı sıra ses kalitesinde ise XPS gerçek surround kalitesi sunamıyor. Apple ise ses kalitesinde her zaman iyi bir performans ve kalite sunuyor. İki model arasında yurt dışı resmi satış fiyatlarında 100 dolar fark olması nedeniyle bu karşılaştırmada sadece ayrı GPU’su ile öne çıkan XPS’e karşı Apple bariz bir üstünlük sağlıyor. İki model arasındaki düşük fiyat farkı nedeniyle iki cihaz arasında kalanlar için Apple Macbook Pro 14 modeli daha ideal durumda.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir