Apple M3 Ultra modeliyle ilgili gündeme gelen son bilgilerde performansın ciddi ölçüde arttırılacağı belirtildi. İşte detaylar.

Apple’ın işlemci alanında M3 çiplerle başlattığı yeni dönem Apple M3 Ultra ile bir adım daha ileriye taşınacak. Bugüne kadar çip serilerinde normal standart sürüme ek olarak Ultra versiyonu geliştiren Apple üstelik M3 Ultra ile yepyeni bir dönemi de başlatabilir. Gelen bilgilere göre M3 Ultra, M3 Max gibi serinin devamı olmayacak ve tamamen bağımsız bir çip olarak piyasaya sunulacak. Bunun en önemli nedeni ise M3 Ultra ile elde edilecek performansın önceki seriye göre ciddi farklar içermesi.

M3 Ultra Farklı Geliyor

Gündemdeki bu iddiaların kaynaklarından birisi ise M3 Max çipinde UltraFusion köprüleme ara bağlantı teknolojisinin kaldırılması. Bu nedenle M3 Ultra’nın kendi içinde yeni bir model olarak piyasaya sunulması mümkün görülüyor. Apple cephesinden böyle bir hamle gelmesi ise bir ilkin gerçekleştirilmesini sağlayacak. Zira bugüne kadar işlemci serilerinde Ultra çipler her zaman serinin tamamlayıcı ve yüksek performans sunan versiyonu olarak geliştirilmişti.

Apple M3 Ultra Performansı Büyük Ölçüde Arttıracak
Apple M3 Ultra Performansı Büyük Ölçüde Arttıracak

İsimlendirme ve geliştirme kısmında durum değişkenlik gösterse de son noktada M3 Ultra’nın sunacağı performans önemli. Kaynaklardan gelen bilgilere göre Apple’ın M3 Ultra’yı profesyonel ve yoğun iş akışları için özelleştirebilir yapıda sunacak. UltraFusion köprülerinin kaldırılması sayesinde verimlilik kaybının yaşanmayacağı M3 Ultra, bu sayede daha fazla performans çekirdeği kullanarak önceki serilere göre performans farkı yaratabilecek.

M3 Ultra hakkında kesin bilgi şu anda oldukça az. Ancak gelen bilgilerde M3 Ultra’nın 2024’ün ortalarında yeni Mac Studio ile piyasaya sürüleceği belirtiliyor. Bu nedenle önümüzdeki dönemlerde M3 Ultra teknolojisine dair daha fazla detayın gündeme gelmesi mümkün görünüyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir