Bir süredir Mac Pro’nun yeni M2 Extreme işlemciyle gelmesi bekleniyordu. Fakat M2 Extreme işlemciyle ilgili Apple’dan yeni karar geldi! Detaylara haberin devamından ulaşabilirsiniz…

apple m2 extreme islemcili mac pro uretimiyle ilgili yeni bir karar verdi

Apple’ın verdiği habere göre, Mac Pro çok beklenen M2 işlemcinin ne yazık ki “Extreme” varyantını içermeyecek. Yeni üst düzey Mac Pro, M2 Extreme yerine M2 Ultra’ya sahip olacak.

Bir süredir ortaya çıkan söylentilerde Apple’ın yeni bir model üzerine çalıştığı söyleniliyordu. Apple’ın 2023’te ortaya çıkardığı yeni model sanıldığı kadar güçlü olmayabilir. Yeni modelde, iki adet M2 Ultra işlemcisini birleştiren M2 Extreme kullanıldığı düşünülmekteydi. Fakat teorik olarak bakarsak, işlemci 48 CPU çekirdeği ve 152 CPU çekirdeği sunabilirdi. Bu açıdan bakarsak, ne yazık ki bu istek gerçekleşecek gibi durmuyor…

M2 Extreme İşlemcili Mac Pro Üretilmeyecek

Mark Gurman’ın Bloomberg için yayınladığı haber bültenine bakacak olursak, Apple’ın üretim sorunları nedeniyle Extreme işlemci bulunan bir Mac Pro sunmak istememesi sonucuna varabiliriz. Karmaşıklık ve maliyet nedeniyle üst düzey Mac Pro varyantı bir süre daha rafa kaldırılacak.

M2 Extreme yerine yeni Mac Pro, 24 CPU çekirdeği ve 76 GPU çekirdeği ve aynı zamanda 192 gigabayta kadar Birleşik Bellek desteğini içeren bir M2 Ultra işlemcisi kullanacak. Bu durum cihazın daha erken piyasaya çıkmasını sağlayabilir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir