Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple, bugün gerçekleştirmiş olduğu etkinlik ile beraber yeni M1 işlemci serisi ile kullanıcıların karşısına çıktı. Apple M1 Pro ve M1 Max işlemcilerin özellikleri belli oldu.

Geçtiğimiz aylar içerisinde iPhone 13 Pro, iPhone 13, Apple Watch Series 7, yeni iPad mini ve iPad modellerinin tanıtımını gerçekleştiren Apple, bugün gerçekleştirmiş olduğu etkinlik ile beraber özellikleri ile ön plana çıkan M1 Pro ve M1 Max işlemcilerini kullanıcıların beğenisine sundu. ARM tabanlı işlemci ile dizüstü bilgisayar sektörüne yeni bir nefes katan Apple, kazanmış olduğu ivme ile M1 Pro ve M1 Max işlemciler ile kullanıcıların karşısına çıkıyor. 

Apple M1 Pro, yüzde 70 oranında güç tüketimi sağlıyor

Konuyla ilgili olarak açıklanan detaylara göre M1 Pro işlemci, 200 Gbps bellek bant genişliğine sahip olacak. 32 GB bellek ile kullanılacak olan bu yeni işlemci, aynı zamanda 8K ve 4K video oynatma özelliğine sahip olacak. 5nm teknolojisi ile üretilen M1 Pro, 10 çekirdekli CPU yapısı ile kullanıcıların karşısına çıkıyor. GPU kısmında ie 16 çekirdeğe sahip olan Apple M1 Pro’da yapay zeka işlemleri için saniyede 11 trilyon işlem yapma özelliğine sahip olan 16 çekirdekli Neural Engine teknolojisi vardır.

26 4

ARM işlemciler arasında yüksek performans ve düşük güç tüketimi ile ön plana çıkan M1 Pro, şirketin belirttiği üzere Watt başına performans konusunda endüstri lideri olarak nitelendiriliyor. 33.7 milyar transistör özelliğine sahip olan işlemci, Thunderbolt 4 teknolojisinden güç alıyor. iPhone 13 serisi ile beraber tanıtımı yapılan ProRes teknolojisine sahip olan M1 Pro, aynı anda iki ekran ile kullanılma özelliğine sahip olacak.

Apple M1 Max özellikleri

Apple’ın kullanıcılar için yaptığı sürprizlerden biri Apple M1 Max işlemci, M1 Pro’nun neredeyse iki katından daha fazla performans sergileyebiliyor. M1 Pro modelinde olduğu üzere 5 nm teknolojisi ile üretimi yapılan M1 Max, 400Gbps bellek bant genişliğine sahiptir. 64 GB RAM desteği ile kullanıcıların beğenisine sunulan M1 Max, 57 milyar transistör ile dikkat çekiyor.

10 çekirdekli CPU ile tanıtılan M1 Max modeli, M1 Pro’dan farklı olmak üzere 32 çekirdekli GPU’ya sahiptir. Yapay zeka özelliğine sahip olan bu işlemciler için ise saniyede 11 trilyon işlem özelliği sunan 16 çekirdekli Neural Engine tercih edilmiş. M1 Max işlemcinin M1 Pro modeliyle en büyük farkı ise ekran kısmında kendini gösteriyor. M1 Pro işlemci iki ekran desteği ile dikkatleri üzerine çekerken M1 Max işlemcide dört ekran olarak belirlenmiştir.

Apple M1 Pro teknik özellikleri

Üretim teknolojisi: 5nm teknolojisi
Çekirdek sayısı: 10 çekirdek
GPU çekirdek sayısı: 16 çekirdekli grafik arabirimi
Desteklediği teknolojiler: Thunderbolt 4

Apple M1 Max teknik özellikleri

Üretim teknolojisi: 5nm teknolojisi
Çekirdek sayısı: 10 çekirdek
GPU çekirdek sayısı: 32 çekirdekli grafik arabirimi
Desteklediği teknolojiler: Thunderbolt 4

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir