iOS 15 ile birlikte arka plan sesleri konusunda daha gelişmiş seçeneler kullanılmaya başlanmıştır. Bu nedenle iPhone kullanıcıları, iOS 15 ve daha sonraki sürümlerinde, arka plan seslerine müdahale ederek daha kişisel bir kullanım sağlayabilmektedir.

iOS 15’te arka plan sesler ne işe yarıyor?

Kulaklık ile çok daha iyi bir performansın sunulacağı arka plan seslerinde, ayarı etkin hale getirmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Cihazınızda ayarları açın ve yeni açılacak menüden erişilebilirliği seçin.

Ardından işitme bölümünde yer alan Ses/Görsel seçeneğini seçin

Arka Plan Sesleri’ne dokunun

Açma/kapama geçişine dokunarak Arka Plan Seslerini açabilirsiniz.

e 1 1

Özellik aktif hale getirildikten sonra ise ses kısmına geçiş yaparak karşınıza çıkacak olan 6 farklı ses seçeneğinden birisini seçebilirsiniz. Bu aşama sonrasında ses seviyesini de istediğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz. Arka plan sesleri, kişiler için farklı bir ses deneyimi sunmaktadır. Bu seçenekte okyanus, yağmur, gürültü, hafif gürültü, aktarım ve çok fazla gürültü gibi seçenekler arasından seçim yapılmaktadır. iOS 15’te arka plan sesleri aktif hale getirildiğinde varsayılan olarak yağmur sesi duyulacaktır. Ayrıca varsayılan olarak özellik medya yürütülürken kullanıma da açık durumdadır.

iOS 15 ile birlikte arka plan seslerini kullanmak isteyenler için menü üzerinden hızlı bir şekilde özelliğe erişmek zor olmaktadır. Bu nedenle kişilerin daha pratik bir şekilde özelliğe ulaşması gerekecektir.

Kontrol Merkezi aracılığıyla arka plan seslerini açma

Arka plan sesleri için kullanıcılar, kontrol merkezi üzerinden de hızlı bir şekilde özelliğe erişilebilir. Bunun için ilk olarak kontrol merkezini açın ve daha fazla seçeneğini takip edin. Ardından ilgili özelliğin yanında yer alan + simgesine dokunarak özelliği kontrol merkezine aktarın. Böylece ihtiyaç duyduğunuz anda özelliği kontrol merkezi üzerinden aktif hale getirebilirsiniz.

Back Tap ile arka plan seslerini ayarlamak

iPhone modellerde Back Tap olarak adlandırılan yeni bir özellik bulunmaktadır. Bu özellikte, telefonun arkasına iki ya da üç defa dokunulduğunda ne yapılması istendiği belirlenmelidir. Böylece hızlı bir şekilde telefonun arkasına dokunarak işlevin çalışmasını sağlayabilirsiniz. Ayarlar, Erişilebilirlik bölümünde erişilebilirlik kısayolu üzerine dokunun. Ardından açılacak listeden arka plan seslerini seçin.

Bu seçimi yaptıktan sonra ise Back Tap için bir ayarlama daha yapılmalıdır. Ayarlar, Erişilebilirlik, Dokunma bölümüne eriştikten sonra aşağıda yer alan back tap özelliğinde ne yapılması gerektiğini seçerek işlemleri tamamlayabilirsiniz. Böylece çift ya da üçlü dokunuş ile arka plan seslerini aktif hale getirebilir ya da iptal edebilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir