Bir tedarik zincir kaynağı, Apple’ın katlanabilir iPad üzerinde çalıştığını açıkladı. Apple geçtiğimiz günlerde Samsung ile katlanabilir ekran konusunda yaptığı işbirliği ile gündeme gelmişti.

Apple katlanabilir akıllı cihaz kategorisine Samsung ve diğer şirketlerden farklı bir giriş yapıyor. Kaliforniya merkezli teknoloji şirketi katlanabilir tabletlerin pazarda daha büyük bir potansiyeli olduğunu düşünüyor. İddialara göre katlanabilir iPad’in, birkaç yıl içerisinde piyasa sürülme ihtimali olduğu söyleniyor.

Ünlü günlük teknoloji gazetesi DigiTimes’ın yakın tarihte yayınladığı raporuna göre Apple, katlanabilir iPad için hazırlıklarına devam ediyor. Cupertinolu şirketin tedarik zincirindeki bir kaynağa göre, katlanabilir telefon üzerinde çalıştığı Apple, katlanabilir ekranlı bir iPad’i pazara sunmanın daha mantıklı olduğunu düşünüyor.

katlanabilir-ipad

Apple katlanabilir iPad iddiası daha önce de gündeme gelmişti

Ünlü analist Ming- Chi Kuo, geçtiğimiz aylarda katlanabilir iPad ‘ten bahsetmiş ve ilk nesil katlanabilir iPad’in ise 2024 yılında piyasaya sürülebileceğinden bahsetmişti. Ünlü analist Apple’ın katlanabilir iPhone’dan daha önce piyasaya katlanabilir iPad süreceğini tahmin etmişti.

Kuo, katlanabilir iPad’in yeni bir tasarımla piyasaya sürüleceğini söyledi. Apple’ın cihazda hafif ve dayanıklı bir karbon fiber destek ayağı kullanacağı da iddiaları arasında yer alıyor. Ayrıca katlanabilir iPad’in 1.009 dolardan fiyatlandırılmaya başlanacağı ve 12.9 inç iPad Pro üzerinde konumlandırılacağı da söylentiler arasında yer alıyor

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir