İlk Apple karma gerçeklik kulaklığını henüz görmedik. Ancak Apple, gelecekteki AR/VR teknolojileriyle ilgili giderek daha fazla patent başvurusunda bulunmaya devam ediyor. En son patent, insan gözünün göremediği, aynı zamanda hem etkileyici hem de tuhaf olan şeyleri ortaya çıkaran bir teknolojiyle ilgili. 

Apple karma gerçeklik başlığının detayları belli oldu

apple karma gerceklik gozlugu icin yeni bir patent aldi

Patently Apple tarafından tespit edilen dosyalama, ısı, hava akışı ve hatta WiFi sinyalleri gibi görünmez bileşenleri algılayabilen fütüristik bir karma/genişletilmiş gerçeklik kulaklığının özelliklerini başka bir boyuta taşıyacak gibi görünüyor.

Bu teknoloji, özel sensörler sayesinde mümkün olmaktadır. Bu durumda, kullanıcının çevresini yakalamak için halihazırda kullanılan çoklu kameralara ve çeşitli kameralara ek olarak kızılötesi termometreler veya gaz tarayıcıları gibi cihazlara ihtiyaç duyulmaktadır.

Apple’ın MR teknolojisinin sınırsız uygulamaları

Her zaman olduğu gibi, bu patent tüketicilerin teknolojiyi yakında gerçek bir Apple kulaklıklarında göreceğini garanti etmiyor. Ancak, bu fütüristik MR cihazının sunabileceği birkaç uygulama var ve hepsi umut verici görünüyor.

Yani işitme engelli kullanıcıların ultrasonik kaynaklardan gelen sesleri görmelerini sağlayabilir. Diğer daha gelişmiş uygulamalar, MR veya XR cihazını, itfaiyeciler için güçlü bir araç olabilecek, gizlenmiş nesnelerin bulunabileceği ve ortaya çıkarılabileceği bir X-ray tarayıcıya eşdeğer hale getirecektir. Ayrıca, ısı ve gaz algılama endüstriyel kullanımda son derece yararlı olabilir.

Peki siz Apple’ın karma gerçeklik teknolojisi hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce bu patentteki teknoloji şirketin piyasaya süreceği karma gerçeklik modelinde olur mu?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir