Apple’ın uzun zamandır beklenen karma gerçeklik başlığı için yeni ticari marka tescillerinin ortaya çıkması, başlığın ilk çıkışının yakın olduğunu gösterdi.

Apple’ın bilgilerini açığa çıkaran Xiaolang Zhang davasında karar belli oldu

Yeni ticari marka başvuruları, Apple’ın birkaç potansiyel karma gerçeklik gözlüğünün adını ve tanıtımının detaylarını ortaya çıkardı. Bloomberg tarafından bildirilen belgeler Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda, Suudi Arabistan, Kosta Rika ve Uruguay’da dosyalanmıştır ve Apple’ın geçmişte ticari markalar için kullandığı paravan şirketler arasında listelenmiştir. Apple, yayınlanmamış ürünler, hizmetler veya yazılımlarla ilgili şirket gizliliğini korumak için markaları adına düzenli olarak paravan şirketler kullanır.

İlk ürün ‘Reality One’ olarak adlandırılabilir

Apple, karma gerçeklik başlıkları üzerinde çalışan yazılımı ‘realityOS’ olarak adlandırmayı planlıyor. Böylece ‘Reality One’ ilk karma gerçeklik başlığının adı için anlamlı oluyor. “Gerçeklik işlemcisi” dahil olmak üzere diğer ticari markalı tescilleri, başlıkta çalışan işlemciye atıfta bulunabilir. Bloomberg, Apple’ın karma gerçeklik başlığı için 16 GB RAM’e sahip bir Apple M2 işlemci kullanmayı planladığını bildiriyor, ancak Apple’ın deneyimi idare etmek için daha güçlü grafiklere ihtiyacı olabileceğini de söylüyor.

Apple’ın önümüzdeki Ocak ayında duyurulması beklenen ilk karma gerçeklik başlığı, 3.000 dolardan fazlaya mal olabilen üst düzey özel bir başlık olacak. Bloomberg ve güvenilir Apple analisti Ming-Chi Kuo, Apple’ın şu anda karma gerçeklik başlığının daha ucuz ve daha hafif olabilecek ikinci nesil bir versiyonu üzerinde çalıştığını bildirdi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir