Apple otomobil projesinin iptal edilmesinin ardından bu bölümde devasa bir işten çıkarmaya gitti. 600 kişi işten çıkarıldı.

Apple’ın otomobil konusunda projesi olduğu uzun zamandan beri biliniyordu. Yeni projesiyle piyasada yer alması beklense de proje tamamen iptal edildi. Projenim iptal edilmesinin ardından Apple’ın bu bölümde çalışan kişiler için nasıl bir karar vereceği merak ediliyordu. Beklenen karar açıklandı ve Apple bu bölümü tamamen kapatarak çalışanları da işten çıkardı.

600 Kişi Apple’dan Ayrıldı

600 kişinin işten ayrılması için resmi prosedürleri uygulamaya başlayan Apple hem projeyi hem de çalışanları gözden çıkarmış oldu. Son dönemlerde teknoloji alanında arka arkaya alınan işten çıkarma kararlarına Apple da dahil oldu. Çalışanlarının tüm haklarını vererek prosedürlere uygun bir şekilde işten çıkarmaları gerçekleştirecek Apple, şu anda çalışanları için bildirim süresinin geçmesini bekliyor.

Apple İşten Çıkarmaları Resmen Duyurdu
Apple İşten Çıkarmaları Resmen Duyurdu

Konuyla ilgili detayları ise Mark Gurman aktardı. İşten çıkarmalar için durumu aktaran Gurman, şirketin yeni projesine dair de bazı bilgileri paylaştı. Apple bundan sonraki süreçte özel bir robot projesi üzerinde çalışacak. Yaşam alanlarında çalışması için geliştirilecek robotlar, evlerdeki en büyük asistanlardan birisi olacak.

Gurman’a göre Mayıs ayında özel bir tanıtıma yer verilecek. Apple’ın bu tanıtımında OLED iPad Pro, iPad Air gibi modeller tanıtılacak. WWDC24 öncesinde özel tanıtımlar yapacak Apple, OLED modelleriyle kullanıcılara yepyeni bir deneyim sunmayı hedefliyor. OLED iPad Pro için mat bir model geliştirecek Apple, böylece ekran konusunda da daha iyi bir teknoloji sunulacak.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir