Teknoloji dünyasının başarılı ismi Apple, rakipleri gibi geleceğe yönelik patent almaya devam ediyor. Firmanın aldığı yeni patent tamamen cam gövdeli iPhone için oldu. 

Apple, kısa bir  süre önce tamamen cam gövdeli iPhone için yaptığı başvurudan olumlu sonuç  aldı ve bu dikkat çeken altyapı için hazırlanan patenti aldı. Apple’ın bu patenti alması, elbette ki tamamen camdan bir telefon ile kullanıcıların karşısına çıkacağı anlamına gelmiyor. Hatta öyle ki, Apple’ın yeni Pro modellerde paslanmaz çelik yerine titanyum gövde malzemesi kullanmak istediğini dile getirdi. Şirketin alt seviye modellerde ise şu an alüminyum kullanmaya devam edeceğine hemen hemen kesin gözüyle bakılıyor. Tamamen camda tasarlanan gövdesi ile iPhone kağıt üzerinde oldukça sıradışı gözüküyor fakat bunun gerçek olması adına alanda ciddi bir devrim söz konusu olacak. 

Artık söz konusu bu akıllı cep telefonlarda yer alan camlar oldukça sağlam fakat galen bir metal sağlamlığına ulaşmış değildir. Bu arada ise Apple’ın tamamen cam gövdeli olan Apple Watch ve Mac tasarımları patentlendiğini de belirtmek gerekir. Elektronik ürünlerde cam kullanımı şık bir görüntü oluşturuyor ve şirket bu konu ile ilgili olarak ilk hamleyi dedikoduları yapılan Apple Silikon temelli Mac Pro ile atması mümkün gözüküyor.

2022 son gününe doğru gelecek olan iPhone 14 serisi

11 13

iPhone 14 serisinde bilindiği üzere direk olarak 14, 14 Pro, 14 Max ve 14 Pro Max modelleri de olacak. Yeni yolda halihazırda mevcut mini’nin yerini Pro olmayan standart “max” alacak. 2022 iPhone’lar iki adet 6,08 inç ve 2 adet 6,68 inç ekran modeller olacak. İşte bu modellerden bazıları (Yüksek ihtimalle sadece Pro versiyonlar) halihazırda bulunan telefonlardan farklı olarak çentik özelliğine sahip olmayacak. Söylendiği üzere modellerin selfie kamerası bir ekran deliğinde yer alacak, Face ID’nin sensörleri ise ekran altına inecek. 

Bu arada son olarak elde edilen son bilgilere göre cep telefonlardan 14 Pro ve 14 Pro Max port olarak USB-C taşıyacak. bu bilgi hala tamamen kesin değil ya da çok sağlam bir kaynaktan elde edilmemiştir. Fakat Apple’ın “Pro” modellere USB-C koyması oldukça mümkün gözüküyor. Apple’ın normalde USB-C yerine direk olarak portsuz yapıya geçmesi bekleniyor fakat bu da söz konusu olmayacak gibi gözüküyor. Apple şu an için portsuz iPhone dönemi için hazır olmayabilir, ya da bu dönemi 2023’te başlatabilir. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için sadece bu kadardır. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir