Apple tarafından yapılan yeni bir başvuru ile birlikte iPhone’larda kullanılmak üzere yeni bir flaş teknolojisinin geliştirildiği görüldü.

Apple, yeni modellerinde yer vereceği teknolojiler için bir yandan patent başvuruları ile teknolojilerini güvence altına alıyor. Şirketlerin patent başvuruları böylelikle yeni teknolojilerin neler olduğunun öğrenilmesini de sağlıyor. Apple tarafından yapılan yeni başvurularda harici bir flaş patentinin alınması dikkat çekti. Harici flaş, telefon modellerinde yer alan dahili flaş ile aynı anda patlayarak daha fazla ışığın elde edilmesini sağlayacak. Özellikle ışığın hiç olmadığı bölgelerde daha iyi bir kamera deneyimi sunması beklenen yeni flaş, patent raporlarında detaylı bir şekilde anlatılmış durumda.

Apple has patented an external flash

iPhone dahili flaş desteği neler getirecek?

Apple tarafından başvurusu yapılan yeni patent başvurusunda özel bir pin yardımıyla dahili flaş ile harici flaş birbirine bağlanacak. Böylece eş zamanlı bir şekilde çalışabilecek olan iki farklı flaş modülü, kullanım anında aynı anda patlayarak bölgede daha fazla ışığın ortaya çıkmasını sağlayacak. Üstelik Apple dahili flaş kullanımını sadece iPhone ile sınırlandırmak niyetinde değil. Şirket MacBook ve iPad gibi şirketin diğer popüler ürünleri ile kullanılabilecek bir harici flaş üzerinde çalışıyor. Böylece Apple ürünlerini kullanan kişiler harici flaş gibi donanımlara sahip olduğunda, diğer tüm cihazlarında da sorunsuz ve uyumlu bir şekilde bu yeni teknolojiden destek alabilecek.

Patentlerde Apple & Qualcomm çekişmesi sürüyor!

Patentler söz konusu olduğunda Apple ile Qualcomm arasında yaşanan patent tartışması da dikkat çekiyor. ABD Temyiz Mahkemesi, Apple’ın Qualcomm mobil teknoloji patentlerine yaptığı itirazı ikinci kez reddetti. Mahkemeden gelen bu son haber ile birlikte Apple’ın temyize yeniden gitme ihtimali dahi kalmazken, Apple ile Qualcomm arasındaki patent çekişmesinin bu mahkeme ile sınırlı kalmayacağı düşünülüyor.

Özellikle şirketin 2019 yılında yaptığı sözleşmede, 6 yıllık süre bitimi öngörüldüğünden dolayı bu süre bitmeden tarafların birbirine karşı herhangi bir dava açamayacağı ve hak talebinde bulunamayacağı kararlaştırıldı. Bu nedenle anlaşma 2025 yılında sona erdikten sonra Qualcomm ile Apple arasında yeniden bir dava süreci başlayacak. Bu nedenle iki şirketin benzer haberlerinin önümüzdeki günlerde de gündeme gelmesi bekleniyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir