iPhone 13 satış rakamlarıyla beklentilerin üzerine çıkan Apple’ın Çin raporu da oldukça etkileyici. Şirket, Çin’de bile işleri terse döndürmeyi başardı.

Apple, Huawei ile ABD arasında yaşanan sorunların ardından Çin’deki fırsatları iyi değerlendirmeye devam ediyor. Sektördeki boşluktan yararlanan ve kullanıcı kitlesini arttırmayı başaran Apple, şimdi ise iPhone 13 satışları ile gündemde. Hem ABD’de hem de Avrupa’da beklentilerin üzerinde bir satış grafiği yakalayan Apple, Çin’de de satışlarını arttırdı.

iPhone 13 satışları Çin’de rekora gidiyor

Paylaşılan son satış raporlarına göre Apple, Asya bölgesinde hakimiyetini pekiştiriyor. Çin’de yüzde 200 oranında büyüme yakalayan ve daha fazla satış yaparak kullanıcı kitlesini arttıran Apple, önümüzdeki dönemlerde daha etkileyici rakamlara ulaşabilir. Zira Haziran ayında yüzde 227’lik bir sıçrama yapan şirket, artan grafiği ile daha fazla kullanıcının da dikkatini çekiyor.

Büyüyen Asya pazarına odaklanan Samsung ve Apple gibi dev markalar, bu bölgedeki rekabette kartları yeniden dağıtırken Apple’ın kullanıcılarda daha fazla ilgi gördüğü de her geçen gün bir kez daha görülüyor. Huawei ile yaşanan sorunların ardından iPhone 11 itibariyle bölgede ciddi bir ağırlık kazanan Apple, iPhone 13’le de bunu sürdürdü.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir