Apple, uzun yıllardır MacOS işletim sistemli bilgisayarlarında kullanılan iki popüler yazılımını iPad’e getiriyor. Final Cut Pro ve Logic Pro artık iPad kullanıcılarına dokunmatik ekran üzerinden üst düzey video ve ses işleme imkanı sunacak.

Aynı Özellikler, Farklı Fiyatlandırma

Yayınladığı basın bildirisiyle Apple, her iki yazılımın da Mayıs ayı itibariyle iPad’lerde kullanılabileceğini duyurdu. Fonksiyon ve özellik açısından Mac sürümleriyle aynı olan yazılımların en temel farkı, fiyatlandırma yöntemidir. Logic Pro’nun Mac sürümü tek seferlik 200 dolar karşılığında satın alınabilirken, Final Cut Pro’nun fiyatı 300 dolardır. Ancak iPad sürümlerinde tek seferlik satın alma seçeneği bulunmayacak. Bunun yerine, aylık abonelik için 5 dolar veya yıllık abonelik için 50 dolar ödeme yapılacak.

iPad’e Özel İyileştirmeler

Final Cut Pro ve Logic Pro’nun iPad sürümleri, Apple tabletlerine özel iyileştirmeler bulunacak. Özellikle Final Cut Pro’da yer alan Live Drawing özelliği, Apple Pencil kullanarak video içeriğin üzerine yazıp çizme imkanı sunacak. Logic Pro ise yeni bir müzik tarayıcısıyla dinamik filtreleme özelliğini iPad’e getirecek.

Apple’ın Vazgeçilmezleri

Final Cut ve Logic, Apple’ın 1990’lı yıllardan beri vazgeçilmez yazılımlarıdır. Bu iki yazılım, Apple’ın teknoloji devi olma yolunda büyük katkı sağlamıştır. Ancak iPad’e kadar sadece Mac’te bulunan bu yazılımlar, şimdi iPad kullanıcıları için de erişilebilir hale geliyor. Bu adım, üçüncü parti geliştiricilerin daha gelişmiş yazılımlar sunmasına da yol açmıştır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir