Apple, Haritalar veya App Store gibi bazı yerel uygulamalarına daha fazla reklam entegre ederek reklam gelirlerini optimize etmek istiyor. Xiaomi gibi diğer bazı üreticiler tarafından yapılan ve kullanıcılar tarafından hoş görülmeyen bu istek üreticinin felsefesine aykırı bir strateji…

Apple ürünlerinde büyük güvenlik açığı!

Apple hakkındaki sayısız sızıntısıyla tanınan Bloomberg gazetecisi Mark Gurman, son bülteninde Amerikan devi iPhone ve iPad uygulamalarına daha fazla reklam entegre ederek reklam gelirlerini en üst düzeye çıkarmak istediğini açıklıyor.

Gürman ayrıca Apple’ın Haber ve Borsa uygulamaları da dahil olmak üzere bu uygulamaların bazılarında zaten reklam yayınladığını da hatırlatıyor. Bunlar, NextPit gibi herhangi bir sitede görebileceğiniz gibi “görüntülü reklamlar”dır.

Ancak iddialara göre Apple, App Store’un arama sekmesinde ve öneriler sekmesinde başka reklamlar da sunmak istiyor. Gazeteciye göre, Apple’ın en azından şimdilik daha fazla geliştirmek istediği bu ikinci tür reklamlar.

Haritalar, Kitaplar, Podcast’ler ve Apple TV+’daki reklamlar gösterilecek mi?

iOS 16 ve iPadOS 16 uygulamalarında McDonald’s burgerleri veya Nike spor ayakkabı reklamları görmek kullanıcıların pek de hoş karşılayacağı bir durum değil. Ancak Apple, işlerini ve ürünlerini sergilemek için belirli geliştiricilere veya şirketlere ayrıcalıklı alanlar tanıyabilir gibi görünüyor.

Bloomberg muhabiri, örneğin Apple’ın, Apple Haritalar aramalarına ayrıcalıklı sonuçlar yerleştirmek için dahili olarak test yapacağını açıklıyor. Bu nedenle, bir restoranın veya mağaza sahibinin, bir kullanıcı iyi bir adres aradığında işaretinin öncelikli olarak görünmesi için Apple’a ödeme yapabileceği düşünülebilir.

iOS 16’nın yeni özelliklerinden biri, belirli bir adresin ilgi çekici noktalarını 3D ve 360° olarak görüntülemenizi sağlayan Haritalarda Etrafa Bak seçeneğidir. Belki de Apple, bu senaryoda işletmelerinin daha belirgin görünmesini sağlamak için tüccarlardan ücret alabilir. Ancak konuyla ilgili şirketten resmi bir açıklama gelmediğini ve tüm bunların şuan sadece speklülasyonlar olduğunu unutmamak gerek.

Gurman, App Store’da ek reklam alanları tahsis etmek gibi Apple’ın keşfedebileceği başka örneklerden de bahsediyor. Buna göre bir geliştirici, uygulamasının Başlıklar sekmesi veya üçüncü taraf uygulama indirme sayfaları gibi arama sekmesinden başka bir yerde görünmesini sağlamak için ödeme yapabilir.

Bulara ek olarak Gurman rayüzde reklamlarla daha ucuz bir abonelik oluşturulmasıyla Apple’ın SVOD hizmeti Apple TV+ için Netflix ve Disney+’a benzer bir model benimseyebileceğini bile sözlerine ekledi.

Elbette, reklamcılığın Apple’ın sömürmemek için çılgınca olacağı yüksek potansiyelli bir kâr vektörü olduğu yadsınamaz. Ancak, reklamsız, premium kullanıcı deneyiminin iOS ve Apple ekosisteminin temel argümanlarından biri olduğunu düşündüğümüzde, böyle bir karara kullanıcıların geri dönüşü çok sert olacaktır.

Sonuç olarak eklamlar açısından MIUI’ye benzer bir kullanıcı deneyimine sahip olmak için bir iPhone için kim bir servet ödemek ister?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

One reply on “Apple iOS arayüzüne reklam eklemek istiyor”

  • zxcesk
    22 Ağustos 2022 at 10:50

    Eğer böyle bir şey yaparlarsa iphone satar android bir telefona geçerim. Benle beraber bunu yapacak çok kişi olduğuna da eminim.