Apple, iOS 16 ile iCloud’un bir parçası olan Private Relay güvenlik sisteminin kapsamını da genişletiyor.

Apple, WWDC 2021’de tanıtılan yeni iCloud abonelik hizmetinin bir parçası olarak iCloud Private Relay’i tanıttı. Bu özellik, kullanıcılara ek gizlilik ve güvenlik sağlamak için tasarlanmıştır. Kullanıcı bilgilerini gizlemek için iki ayrı internet rölesi üzerinden istek gönderir.

Hangi telefonlar iOS 16 güncellemesi almayacak?

Özel Geçiş şu anda iCloud aboneleri için bir “beta” özelliği olarak mevcuttur. Ancak yeni bir rapora göre bu, bu yıl içinde piyasaya sürülecek olan iOS 16 ile değişebilir.

Apple, iOS 16 ile güvenlikte yeni bir adım atıyor!

Alınan bilgilere göre Apple, kullanıcı verilerinin takibine karşı daha sıkı önlemler almak için bu yıl iOS 16’da birçok yeni özellik planlıyor. Mobil analitik şirketi Kochava’nın CEO’su Charles Manning, Apple’ın Private Relay hizmetini genişleterek gizliliğe odaklanmasını güçlendireceğine olan inancını da açıkladı.

Apple, müşterilerin Private Relay’i sevdiğini ve çok başarılı olduğunu açıklayacağına inanıyorum. Private Relay’i uygulama içinde her zaman açık bir özellik haline getirecekler.

iCloud Private Relay, iCloud aboneleri için Safari uygulamasında çalışır. Bu sistem, Safari ve Mail’in bazı özellikleri dışında çoğu uygulama içi trafik için etkin değildir. Ancak raporlar doğruysa Apple, özel aktarmayı diğer programlarda her zaman etkin olan bir özellik haline getirebilir.

Ek bir güvenlik önlemi olarak, Apple şu anda web sitelerini ziyaret ettiklerinde Safari’deki tüm kullanıcıların IP’lerini yeniden yönlendiriyor. Yönlendirme, iCloud abonesi olsun ya da olmasın tüm kullanıcılar için yapılır.

Birçok kaynak, Apple’ın iOS 16 ile daha fazla güvenlik ve gizlilik önlemi alacağına inanıyor. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı ihmal etmeyin.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir