Bugün elde edilen yeni sızıntı bilgilere göre iOS 16 güncellemesini almayacak olan iPhone cihazlar belli oldu. 

Eski iPhone akıllı cep telefonlar, Apple güncelleme desteğine son verene kadar belirli bir süre için yeni iOS güncellemeleri alıyordu. Özellikle de en eski akıllı cep telefonlara bile iOS güncellemesini göndermesiyle kullanıcıları sevindiren Apple’ın iOS 16 güncellemesinde bazı telefonlardan vazgeçeceği ortaya çıktı. Yeni bir rapora göre ise iOS 16’nın bu yıl piyasaya sürüldüğünde hangi cihazlara gelmeyeceği de dile getiriliyor. Yine bu rapora göre iDropNews adlı bir siteden geliyor. Kaynağın sanıldığı kadar da sağlam olmaması insanları çelişkiye düşürüyor olsa da Apple’ın bu kararı almasına neden olan kararlar de oldukça dikkat çekicidir. 

9 7

iOS 16 desteklemeyecek iPhone’lar belli oldu

Raporda yer alan bilgilere göre iOS 16, son güncelleme olan iOS 15’i alan üç iPhone ile uyumlu olmayacak. Bu cihazlar; iPhone 6s, iPhone 6S Plus ve orijinal iPhone SE şeklinde belirtildi. Bu cihazlar sırasıyla 2015 ve 2016 yıllarına aitler, bu sebeple de oldukça eski cihazlardır. Apple, yeni iOS yapılarına sahip olan eski iPhone akıllı cihazlar için desteği kesiyor çünkü eski donanımın yeni işletim sistemi için gücü veya alanı yoktur. Bu durum Android’lerde de zaman zaman karşılaşılan bir durumdur. Öyle ki Apple’ın bu cihazları tamamen unutacağı anlamına gelmiyor. Çünkü destek verilmesine son verilen cihazlar bile hala güvenlik güncellemeleri ile korunuyor.

Aynı zamanda hala güncelleme geldiği halde eski iOS sürümlerini kullanan kişiler vardır ki bu da iPhone akıllı cihazları işletim sisteminin stabilliği noktasında ne kadar başarılı olduğunun da bir göstergesidir. Bu şu an için yalnızca sızıntıdan ibarettir, bu sebeple de bu cihazların Apple tarafından iOS 16 güncellemesini almayacakları henüz resmi değildir fakat bu şekildeki sızıntıların yanılma payı da düşük gözüküyor. 

Xiaomi Mix Fold 2 esnek 2K dahili ekranla gelecek

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir