Teknoloji devlerinden birisi olan Apple, iOS 16.6 yanı sıra iPadOS 16.6, macOS Ventura 13.5, watchOS 9.6 ve tvOS 16.6 cihazlarında da güncellemelerini indirmeye sundu.Bu güncellemeler, yeni özellikler getirmese de, kullanıcıların güvenliğini ön planda tutulmasını sağlayarak önemli hataları düzelten ve aktif kullanımda olan güvenlik açıklarını kapatan önemli işlevleri içerdiği belirtiliyor. Bu sebeple  yayınlanmış olan güncellemelere mümkün olan en kısa sürede geçilmesi kullanıcıların güvenliğini sağlamak açısından büyük önem taşıyor. Apple, iOS 15.7.8, iPadOS 15.7.8, macOS Monterey 12.6.8 ve macOS Big Sur 11.7.9 güncellemelerini eski cihazlar için sunuyor. Bu güncellemeler, yeni özellikler getirmese de, cihazların güvenlik açıklarını kapatmayı amaçlıyor. Yayınlanmış olan bu güncellemeler, Mac, iPhone ve iPad yazılımlarının güncel sürümlerini çalıştıramayan eski cihazlarda bulunan güvenlik açıklarını kapatmayı hedefliyor. 

Resmi sürüm notları şu şekilde yer aldı

Dikkatleri en çok çeken sürüm iOS tarafında çıkan iOS 16.5 güncellemesi için Apple’dan gelen resmi sürüm notları şu şekilde yer almıştı:

“Bu güncelleme, aşağıdaki iyileştirmeleri ve hata düzeltmelerini içerir; 

-LGBTQ+ topluluğunu ve kültürünü onurlandırmak amacıyla Kilitli Ekran için yeni bir Pride Kutlaması duvar kâğıdı yer alır

-Spotlight’ın yanıt vermemeye başlamasına neden olan bir sorunu düzeltir 

-CarPlay’de Podcastler uygulamasının içerik yüklememesine neden olan bir sorunu giderir 

-Ekran Süresi ayarlarının tüm aygıtlarda sıfırlanmasına ya da eş zamanlı olmamasına neden olan bir sorunu düzeltir 

–Apple News’taki Spor sekmesi, takip ettiğiniz takımlar ve ligler için haberlere, skorlara, puan durumlarına ve daha fazlasına kolay erişim sağlar (Yurt dışı kullanıcılarına özel olarak yapılmıştır.) 

-Apple News’taki My Sports skor ve program kartları sizi doğrudan belirli maçlar hakkında ek ayrıntılar bulabileceğiniz maç sayfalarına götürür (Yurt dışı kullanıcılarına özel olarak yapılmıştır.)”

260 MB’lık iOS 16.5.1 güncellemesi hakkında yeni bir özellik getirmese de Apple sadece şunları aktarmıştı: 

“Bu güncelleme, önemli güvenlik düzeltmeleri sunar ve tüm kullanıcılara önerilir. Lightning – USB 3 Camera Adaptörü ile şarjı engelleyen bir sorunu da düzeltir.” 

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir