Apple, cihazları için büyük yazılım güncellemeleri yayınlayarak 2022’yi bitiriyor. Gelen sızıntılara göre şirket bu sene bitmeden iOS için yeni bir sürüm yayımlayacak. İşte iOS 16.2 ile ilgili bilinen detaylar:

iOS 16.2 ile Always on Display özelliğine ince ayar geliyor

Yeni sürüm, aygıt yedeklemeleri, Mesajlar içeriği, notlar ve fotoğraflar dahil olmak üzere daha fazla iCloud verinize uçtan uca şifreleme getiren bir Gelişmiş Veri Koruma seçeneği ekleyecek. Ve beğenin ya da beğenmeyin, Apple AirDrop paylaşımını sınırlıyor…. Yeni güncellemesi sonrasında AirDrop’u açtığınızda yalnızca kişiler özelliğine dönmeden önce dosyaları “herkes” ile değiştirmek için artık 10 dakikanız olacak.

Bu özellik, bir iPhone 14 Pro veya Pro Max sahibiyseniz özellikle önemli bir güncellemedir. Çünkü iOS 16.2 ile 14 Pro’nun her zaman açık ekranı devreye girdiğinde artık duvar kağıdınızı ve bildirimlerinizi gizleyeceksiniz. Evet, bu cihazınızın bazı Android telefonlar gibi davranmasına neden olabilir, ancak aynı zamanda dikkatin dağılmasını da en aza indirecek bir özelliktir ve ayrıca gizliliğinizi de arttırır.

Canlı Etkinlikler artık TV uygulaması sayesinde tüm iPhone’larda MLB, NBA ve Premier League oyunları için kullanılabilir hale getiriliyor. Ancak bunları Dynamic Island aracılığıyla ana ekranınızda görmek için 14 Pro modelinden birine olmanız gerektiğinin de altını çizmeden geçmeyelim.

Diğer iyileştirmeler büyük ölçüde yeni uygulamalara ve beklenen revizyonlara odaklanmaktadır. Uzun zamandır vaat edilen Freeform dijital beyaz tahta uygulaması nihayet bu güncellemeyle kullanıcıların beğenisine sunulacak. Apple Music’in kareoke modu da artık kullanılabilir ve Hava Durumu uygulaması artık bir haber bölümü içeriyor.

Akıllı bir evi kontrol etmek için iPhone’unuzu kullanıyorsanız, Apple’ın Home uygulamasına daha hızlı ve daha güvenilir olmayı vaat eden yeni bir mimari verdiğini bilmek sizi memnun edecektir. Bu, artık Matter cihazları hazır olduğuna göre yardımcı olabilir. Bunun yanı sıra Apple, iOS 16.1’de Matter desteğini ekledi.

iOS 16.0 sürümü pek çok iyileştirme ile geliyor

Şirket eş zamanlı olarak iPadOS 16.2 ve macOS Ventura 13.1’i yayınladı. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, bunlar Gelişmiş Veri Koruma, Serbest Biçim ve revize edilmiş Ev uygulaması gibi platformlar arası özellik eklemeleri getiriyor. Bu arada WatchOS 9.2, Home güncellemesini daha önce tamamlanmış bir rotadaki performanslarını artırmak isteyen bisikletçiler ve koşucular için bir antrenman olarak ekliyor. Bu güncellemeler, iPhone’daki kadar göze çarpan değişiklikler sunmayacak olsa da mevcut özelliklerdeki iyileştirmeler kullanıcı deneyimini arttıracak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir