Apple, yeni çıkan iOS 15 hatalarını düzeltecek üst sürümü ne zaman yayınlayacağını duyurdu!

Apple, birçok yeni özelliği beraberinde getiren iOS 15 sürümünü 20 Eylül’de yayınladı. Ancak yaklaşık 4 ay süren geliştirme ve test sürecinden geçen sürümde kullanıcılar birçok bug ile karşılaştı. Bu sürüm hataları, Apple’ın yeni mobil işletim sistemi için kötü bir izlenim bıraktı. Bu hatalardan bazıları, cihazın yeterli depolama alanına sahip olmasına rağmen uyarı niteliğindeydi.

Ayrıca kullanıcılar, Apple Watch üzerinden telefonun kilidini açarken sorun yaşadıklarını da belirtmişler. Bazı AirPods Pro aygıtları, gürültü önleme ve saydamlık özelliklerini etkinleştirmek için Siri’nin kullanılmasını engeller. Şirket, bu hataları ne zaman düzelteceğini ve yeni sürümün ne zaman çıkacağını duyurdu.

Apple, iOS 15 hatalarını ne zaman düzeltecek?

Şikayetlerin artmasıyla birlikte şirket, hali hazırda beta sürümünde olan iOS 15.1 için çalışmalara hız verdi. Sosyal medyada açıklama yapan Twitter kullanıcısı, Apple Ürün Güvenliği Ekibinden yeni sürümün çıkış tarihi hakkında onay aldığını duyurdu.

Apple iOS 14.8 ile casus yazılımlarla mücadele etmeye çalışıyor

Yetkililerle olan mailini internete sızdıran kullanıcı iOS 15.1 ve iPad OS 15.1’in çıkış tarihini de ortaya çıkarmış oldu. Mail’de yer alan bilgilere göre iOS’un yeni sürümü şirketin 18 Ekim’de düzenleyeceği Unleashed etkinliğinden bir hafta sonrasında yanı 25 Ekim’de yayımlanacak. Ayrıca yen işletim sistemi birkaç yeni özellikle birlikte gelecek.

iOS 15.1’de olacak yeni işlevler neler?

Apple, yeni sürümünde kullanıcılara yeni özellikler sunuyor. Bu özelliklerden biri de iPhone kullanıcılarının COVID-19 aşı kartlarını Apple Cüzdanlarına ekleme olanağına sahip olacak olması. Ayrıca güncelleme ile birlikte iOS 15 beta sürümündeki bazı teknik hatalar nedeniyle devre dışı kalan Shareplay özelliği de yeniden erişime sunulacak.

Şirket iOS 15.1 sürümüyle AirPods Pro kullanıcılarının Siri ile gürültü engelleme ve şeffaflık özelliklerini kontrol etme sorununu ortadan kaldırmayı amaçlıyor. Ek olarak iPhone 13 kullanıcılarının bir önceki sürümde yaşadıkları ve maske takarken Apple Watch ile kilit açmalarına engel olan sorununda yeni sürümle birlikte çözüleceği aktarılmış. Tabi sürümün beta versiyonunda bu özelliklerin değişme ihtimali olduğunu da unutmamak gerek.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir