Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Xiaomi, kendisine en büyük rakip olan Apple tarafından aktarılmış durumdadır. Xiaomi CEO’su, kısa bir süre önce akıllı cep telefon pazarı odağında ses getiren bir açıklama oldu. 

iOS 15.3.1 çıktı

Ürün ve sunulan deneyim ile ilgili kendilerine hedef olarak Apple’ı belirlediklerini dile getiren CEO, gelecekteki üç yıl için en büyük amaçlarının Çin’in en büyük akıllı cep telefon üretici olmak olduğunu belirttiler. Counterpoint tarafından hazırlanan son raporu üzerinden öğrenilenlere göre Apple, Çin’in akıllı telefon pazarını 2021’in dördüncü çeyrek kısmına domine etti. 2020 yılının dördüncü çeyrek kısmında ise yüzde 16 olan pazar payını 2021’in dördüncü çeyreğinde yüzde 23’e çıkaran başarılı isim Apple, dünyanın en büyük pazarlarından birisinde ciddi anlamda büyüdür. 2021 yılının dördüncü çeyrek kısmında Apple’ı yüzde 19 ile Vivo, yüzde 17 ile OPPO, yüzde 15 ile Honor, yüzde 13 ile Xiaomi ve yüzde 7 ile Huawei takip etti. 

11 5

Xiaomi CEO’su Lei Jun, Apple ile olan rekabetin özellikle de üst seviye akıllı cep telefon pazarında amiral gemisi şeklinde olacağı belirtildi. Öyle ki CEO, üst düzey bu yeni akıllı cep telefon arenasındaki rekabet, Xiaomi’nin her geçen gün büyümeye devam etmek adına üstesinden gelmesi gereken bir “ölüm kalım savaşı” olarak görüldü. Bu durum gerçekten de ilginç olarak görülüyor. Teknoloji dünyasının halen en en prestijli isimleri arasında yer alan Xiaomi’nin kendisine rakip olarak ise en üstte ki isim Apple’ı seçmesi elbette büyük bir sürpriz olarak karşılanmıyor. Apple gibi bir elektrikli otomotiv tasarımı yapan Xiaomi, pazarda gerçek anlamda pek çok farklı teknoloji ürünü sunuyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir