Apple, Windows işletim sistemlerinde kullanılabilen iCloud uygulamasını güncelledi. Yeni güncelleme tasarımda da değişiklikler içeriyor.

Apple, Windows 10 ve Windows 11 işletim sistemleri için yeni bir güncelleme gerçekleştirdi. Şirket tarafından yapılan açıklamada iCloud uygulaması için güncellemeye gidildiği ve yeni güncellemede pek çok farklı özelliğe yer verildiği ifade edildi.

iCloud’un Windows Sürümü Neler İçeriyor?

Yenilenen güncellemede kullanıcıların oturum açma konusunda daha esnek işlem yapması sağlanıyor. Daha az oturum açacak olan kullanıcılar oturum açma noktasında farklı alternatiflerden birisini de tercih edebilecek. Yenilenen versiyonda Microsoft Photos ile tam uyumlu hale gelen iCloud uygulaması, fotoğraf senkronizasyonunu da başarılı bir şekilde yapabiliyor. Üstelik uygulamada daha fazla Apple uygulaması için pek çok yönlendirmeye de yer verilmiş durumda.

Apple iCloud’un Windows Sürümü Güncellendi
Apple iCloud’un Windows Sürümü Güncellendi

iCloud için yapılan bir önceki güncellemede de pek çok yeniliğe imza atılmıştı. Öyle ki bu güncellemede Mail ve Takvim gibi arklı uygulamaların bildirimleri sisteme eklenmişti. Yenilenen versiyon ile birlikte bu durum bir adım daha ileriye taşınırken özellikle Mac sahibi olmayan kullanıcıların iyi bir deneyim yaşaması hedefleniyor.

iTunes Gereksinimi Ortadan Kalkıyor

iCloud uygulamasının güncellenmesi ve Apple Music ve Apple TV gibi uygulamaları ile hem Apple hem de Microsoft cephesinde yenilikler yapan Apple, iTunes gereksinimi de ortadan kaldırmayı hedefliyor. Yeni uygulamalardaki özellikler sayesinde kullanıcılar yapmak istediği pek çok işlemi artık yeni Apple uygulamaları üzerinden gerçekleştirebiliyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir