İnternet dünyasının lider isimlerinden Google gibi bir diğer dev isim Apple, gelecek yılki harcamalarını kısıtlamayı planlıyor.

Dünyayı saran enflasyon ve diğer bazı ekonomik sıkıntıların yaşanması sebebiyle Google, yıl sonuna kadar iş alımlarını düşüreceğini açıkladı. Şimdi ise buna benzer bir bilgi Apple tarafından aktarıldı. Elde edilen bilgilere göre şirket gelecek yıl planlanan işe alımlarını azaltmayı planlıyor. şirket aynı zamanda yeni yıl içerisinde harcamalarını kısma konusunda çalışmalar yapıyor. Maddi olarak dünyanın en iyi durumda teknoloji şirketleri arasında yer almasına rağmen küresel ekonomik sıkıntılardan Apple’da tedirgin oluyor. Son dönemler içerisinde elde edilen veriler elbette ki herkes i tedirgin edecek düzeydedir. Bu anlamda 2023 yılında pek çok şirket ciddi işten çıkarmalar yapması mümkün gibi gözüküyor. Pandeminin ardından pek çok sorun yaşanmaya devam ediyor ve bun sorunlar kısa vadede çözülecek gibi gözükmüyor.

Bu konuyla ilgili diğer firmalar da planlar kuruyor. Örnek vermek gerekirse Elon Musk, üst düzey Tesla yöneticilerine geçtiğimiz haftalar içerisinde bir bildirim gönderdi ve işe alımları herhangi bir süre belirtmeden küresel anlamda durdurulması gerektiğini belirtti. Musk aynı zamanda Tesla’da yüzde 10’luk personel küçülmesi yani işten çıkarılmaların gerçekleşmesini istediğini belirtmişti. 2021 sonunda küresel anlamda 99 binin üzerinde çalışana sahip olan Tesla’nın küçülmeyi tam olarak ne zaman ve hangi kısımda yapacağı bilinmiyordu.

Daha sonrasında ise firma ABD merkezli olarak neredeyse 200 farklı çalışanını işten çıkarmak zorunda kaldı. Şaşırtıcı bir şekilde 200’e yakın kişi, şirketin önemli olarak değerlendirdiği kompleks otomatik pilot sistemi üzerinde çalışıyor ve uzun bir zamandır da sistemi geliştiriyor. Tesla’nın araçlarının otomatik sürüş sistemi henüz kusursuz düzeyde değil ancak pazarın en iyisi olarak değerlendirilmeye de devam ediyor.

Xiaomi 12T 5G yakın zamanda geliyor

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir