Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple, Apple Glass ya da buna benzer olan ürünlerde küçük ekranları geri planda bırakmanın ve görüntüyü direkt olarak kullanıcılarına retinasına yansıtmanın bir yolunu bulmaya çalışıyor. 

Apple, Apple Glass ya da buna benzer ürünlerde küçük ekranları geçmenin ve bunun yerine görüntüyü direkt olarak kullanıcıların retinasına yansıtmanın bir yolunu arıyor gibi gözüküyor. Öyle ki şirket, bu amaca ulaşmak için mikro projektörlerden destek almayı düşünüyor. 

7 14

Apple Glass, görüntünün retinaya yansımasını sağlayacak

Gözlüğünüzde bir ekran taşımak esasında oldukça havalı bir durum gibi gözüküyor ancak bu size kadar yakın bir ekranın piksel sorunlarından baş ağrısı gibi çeşitli rahatsızlıklara yol açabilecek gibi gözüküyor. Apple Glass bu tarz sorunları ortadan kaldırmak adına yeni bir teknolojiye başvurabilir. Apple tarafından alınan ve direkt olarak retina projektörü olarak adlandırılan yeni bir patent, sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik çözümleri için sınırları zorlamayı düşünüyor. Bu hem piksel sorunlarının hem de olası bir rahatsızlığın önüne geçmek adına mükemmel bir çözüm gibi gözüküyor. 

Alınan patentin kısa tanımında “VR kullanıcılarının kendilerini fiziksel olarak o ortamdaymış gibi hissetmelerini sağlayacak şekilde, sürükleyici bir yapay ortamı deneyimlemelerine ve / veya bunlarla etkileşime girmelerine olanak tanır.” ifadelerine yer veriliyor.

9 13

“Kullanıcılar bir sanal gerçeklik sistemi aracılığı ile görüntüleri izlediğinde, sahnelerin içerisinde birinci şahıs bakış açısı ile hareket ediyormuş gibi hissedebilir. Öte yandan geleneksel sanal gerçeklik sistemleri ve artırılmış gerçeklik sistemleri; göz yorgunluğuna, baş ağrısına ve mide bulantısına neden olan uyum-yakınsama uyumsuzluğu sorunlarından müzdarip olabilir.”

Söz konusu bu yeni Apple yeni teknoloji ile beraber hem de ekranlardan kurtulmak hem düşük piksel sorununu ortadan kaldırmak hem de olası bir rahatsızlığın önüne geçmek istiyordur. Elbette ki bu fikir şu an için sadece bir patentten ibaret kalabilir ve ürünü raflarda görmekten ziyade sadece şirketin bu konulara ilgisi olduğunu gösterebilir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir