Patently Apple, şirketin iPhone kullanıcılarının kişisel veri gizliliği geliştirmiş olduğu Gizlilik Gözlüğü patentini ortaya çıkardı. 

Geçtiğimiz hafta içerisinde yeni Magic Keyboard ile ilgili patenti ortaya çıkan Apple, bu kez de iPhone patenti ile gündemde yerini aldı. Patently Apple tarafından ortaya çıkarılan Gizlilik Gözlüğü patenti, sadece iPhone sahiplerinin görebilecek ekran tasarımına sahiptir. Gizlilik ile ilgili olarak son derece katı kurallara sahip olan Apple, kullanıcılarının kişisel verilerini koruyacak olan yeni bir patent için başvuruda bulundu. Özel durumlar haricinde kullanıcı bilgilerini herhangi bir kurum ile paylaşmayan şirket, iPhone sahiplerinin gizliliğini günlük kullanım karşısında da artırmayı hedefliyor. 

Gizlilik Gözlüğü ile ekranı yalnızca iPhone sahibi görebilecek

Apple’ın iPad’lerde kullanılan Magic Keyboard için almış olan patent, yeni tasarımın dizüstü bilgisayar gibi açılıp kapanmayı desteklemeyeceği gösteriliyor. Bunun yanı sıra şirket ağırlık olarak daha hafifi bir kullanım vadediyor. ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi tarafından yayınlanan patent kapsamında “Bir elektronik cihazda görüş düzeltmeli grafik çıktıları ve standart grafik çıktıları” adı verilen bir sistem tanımı bulunuyor. Gizlilik Gözlüğü adı verilen sistem, iddiaya göre Apple’ın geliştirdiği AR gözlüklerde de bulunacak. 

12 6

Şirketi en büyük pazarlama unsurlarından biri olarak gösterilen bu patent, kullanıcıların iPhone ekranında yer alan grafik çıkıntısını kasıtlı bir şekilde bulanıklaştırmak için kalibrasyon işlemi gerçekleştirebileceğini gösteriyor. Patent detaylarında Face ID teknolojisi ile ilgili olan daha pek çok detay yer alıyor.  Apple, Face ID teknolojisini daha da kişisel hale getirmek için çalışmalara devam ediyor. Alınan bu patent ile beraber saç modelleri, sakal, bıyık, gözlük, okuma gözlüğü, güneş gözlüğü ve daha fazla detay ile kullanıcıların yüzündeki benzerliği ayırt edebilen farklı bir sistem ile ilgili bilgiler de bulunuyor. Yeni Face ID teknolojisinin bu hamle ile beraber Mac cihazlara da geleceği tahmin ediliyor. 

Polarize filtre yardımı ile benzer bir şekilde ekran yapmak mümkündür. Ekranda yer alan polarize filtreyi söktükten sonra gözlük çerçevesine polarize filtre uygulamayan bazı kullanıcılar, kısmen de olsa güvenli ekran oluşturulabilir. Polarize filtreye sahip olan bu gözlüğe sahip olmayan kişiler yalnızca beyaz bir ekran ile karşılaşırken filtreli olan gözlük sahipleri tüm içeriği görebilirler. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir