Apple, iPhone 11 serisindeki Force Touch özelliğini durdurmuş ki şirketin yeni Force Touch teknolojisinin patentini aldığı ortaya çıktı.

Apple, MacBook hariç tüm ürünlerinden Force Touch özelliğini kaldırdı. Şirket, Apple Watch, iPhone ve MacBook serisi için yeni Force Touch teknolojisini geliştirmiş görünüyor.

iPhone 6s ve iPhone 6s Plus ve iPhone 7 ve iPhone 7 Plus ve iPhone 8 ve iPhone 8 Plus ve iPhone X ve iPhone XS ve iPhone XS Max Force Touch. 3D Touch olarak da bilinen özelliğin kaldırılması birçok kullanıcı tarafından eleştirilmişti. Sızdırılan bilgilere göre yeni Apple cihazları yeni Force Touch teknolojisine sahip olacak.

Apple, iPhone 14’te yeni Force Touch teknolojisini kullanabilir

Apple, bir patentle ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi tarafından yayınlanan yeni bir belgeyi ortaya çıkardı. Apple’ın basınç sensörlerine yönelik bazı patentleri hakkındaki bilgiler bu teknolojinin nasıl kullanılacağı hakkında bilgi sağlıyor.

apple in gelistirdigi force touch patenti sizdirildi 1

En göze çarpanı, Apple Watch gibi küçük cihazlar için tasarlanmış patentli güç sensörüdür. Standart kuvvet sensörleri, büyük boyutlara sahip oldukları için cihazlarda çok yer kaplar. Bu yeni teknoloji ile Apple, mikromekanik sıvı basınç sensörlerini kullanarak 3D Touch yüzeyi oluşturabilecek.

Apple, yenilenmiş iPhone 12 ve 12 Pro satışına başladı

Dokunmaya duyarlı yan düğmelere sahip patentli Apple Watch. Şirketin bir sonraki modelde fiziksel düğmeleri basınç sensörleriyle değiştirmesi bekleniyor. Geçtiğimiz aylarda ortaya çıkan bir diğer patent ise Apple Watch Digital Crown oldu. Apple’ın akıllı saatlerindeki hareketli parça sayısını azaltmak için çalıştığı söyleniyor.

Listedeki bir diğer önemli patent ise basınç sensörleri ile proses darbe ölçümüne ait. Apple, kan basıncını ve kalp atış hızını ölçebilen yeni nesil sensörler geliştirdi. Söylentiye göre Apple Watch Series 8 yeni sağlık özellikleri sunacak. Analistler 2022’de başka bir Apple Watch sızıntısı bekliyor.

Patent numaraları, bu teknolojinin tek bir bileşen kullanmak yerine birkaç küçük modül içerdiğini gösterir. Bu nedenle Apple, belirli ürünlere entegre edilmesi daha ucuz ve daha kolay bir teknolojiyle 3D Touch’ı geri getireceği düşünülüyor.

Peki siz Apple’ın yeni patenti hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce şirket özelliği geri getirmeli mi?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir