Face ID’niz hasar görmüşse, artık monitörü veya kasayı değiştirmeniz gerekmez. iPhone onarım maliyetleri düşer mi?

Apple’ın 3 boyutlu yüz modelleri üreten ve kimlik doğrulama gerçekleştiren Face ID sistemi 5 yıldır kullanılıyor. Hem iPhone’unuzun kilidini açmak hem de App Store gibi dijital hizmetlerde alışveriş yapmak için kullanılan Face ID’yi bir çökme durumunda kurtarmak kolay değil.

2022 ilk Apple etkinliğinde tanıtılması beklenen ürünler açıklandı

Face ID’nin onarılabilmesi için tam ekran değişimi veya kasa değişimi gerekir. Bunun nedeni, ön kamera da dahil olmak üzere Face ID bileşenlerinin iPhone’da yerleşik olmasıdır. Buda aslında Ekranda sorun olmamasına rağmen Face ID arızasında ekranı değiştirmeniz demek oluyor. Ama eğer yüz tanıma sistemi bozuldu diye değiştirildiyse bu değişimden ek bir ücrette alınıyor.

Face ID tamirinde yeni bir dönem başlıyor

MacRumors’un verdiği bilgiye göre Face ID düzeltmelerinde yeni dönem başlayacak. Apple Store’lardaki teknik servisler ve yetkili servisler artık TrueDepth kamera bölümüne erişebilecekler. Bu, Face ID sisteminin düzgün çalışmasını sağlayan ön kamera ve diğer modüllerin bağımsız olarak onarılabileceği anlamına gelir.

Teknik Servis, Face ID cihazının Apple Car Service Kit aracılığıyla değiştirilmesi gerekip gerekmediğini ilk olarak belirleyecektir. Ardından gerekli işlem yapılacaktır.

Bilindiği üzere Face ID hayatımıza ilk olarak 2017 yılında piyasaya çıkan iPhone X ile girdi. O zamandan beri amiral gemisi iPhone modellerinde kullanılmaya devam edildi. Ancak paylaşılan bilgilere göre sadece 2018 yılında tanıtılan iPhone Xs ve sonraki seriler için Face ID modülü düzeltilebiliyor. iPhone X bu destekten yoksun olacak.

iPhone onarım ücretleri düşecek mi?

Apple’ın yeni çözümü ile artık Face ID’yi geri yüklemek için ekranı veya iPhone kasasını tamamen değiştirmeye gerek kalmayacak. Buna göre onarım işleminin ek maliyetleri ortadan kalkacağı için onarım maliyetlerinin de azalacağı tahmin edilmektedir.

Ne düşünüyorsun? Fikirlerinizi yorumlar bölümünde veya SDN forumunda paylaşabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir