Apple’ın aylar önce duyurduğu Tap to Pay özelliği ilk kez tanıtıldı. İşte Apple’ın yeni teknolojisine kısa bir bakış!

Apple tüm iPhone’larda geçerli olacak temassız ödeme özelliği üzerinde çalışıyor

Apple’ın bir iPhone kullanıcısının başka bir iPhone kullanıcısı için ek donanıma gerek duymadan ödeme yapmasını sağlayan Dokun ve Öde özelliği Apple Park Ziyaretçi Merkezi’nde hizmete açıldı. Apple, Şubat 2022’de Tap to Pay özelliğini duyurduğunda, yalnızca Amerika Birleşik Devletleri’ndeki işletmeler için olsa da, yıl sonuna kadar geleceğini söyledi. Artık Apple Park ziyaretçi merkezinde yoğun ve çok istikrarlı bir yer.

Apple Park’ın özelliği ne zaman desteklemeye başladığı belli değil, ancak videoda bir Apple Store çalışanının müşterilerden ödeme almak için iPhone’unu kullandığı görülüyor. Hem müşteri hem de çalışan ödemeyi normal bir iPhone ile hallediyor.

Neyin satın alındığını gösteren videoda iPhone yok. Alıcının iPhone’u, herhangi bir dokunmasız Apple Pay işlemine benzer bir ekran görüntüler. Ve ilgili kişi işlemi ve ödemeyi tamamlayacaktır. Öte yandan, çalışanın iPhone’u paranın daha önce nereye yatırıldığını gösteriyor ve “Apple Park Ziyaretçi Merkezine Öde” ibaresiyle parayı yeni bir ekranda göstermeye devam ediyor. Bazı kullanıcılar bu özelliğin bu video ile gelmesini bekleyemeyeceklerini belirtirken. Bazı kullanıcılar bunu güvenlik açısından endişe verici bir özellik olarak belirtmişlerdir.

Apple Tap to Pay özelliği ne zaman kullanılabilir?

Merakla beklenen bu yeni Apple özelliğinin ne zaman herkese açık olacağı belli değil. İlk olarak ABD şirketlerinin kullanacağı özelliğin diğer ülkelere ne zaman yayılacağı henüz bilinmiyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir