Yeni bilgilere göre Apple, tüm iPhone modelleri için yeni bir temassız ödeme sistemi üzerinde çalışıyor.

Apple, her gün yeni sızıntı haberleri ile büyük ilgi görüyor. Mevcut ödeme yöntemlerine ek olarak şirket, son rapora göre tüm iPhone modellerinde kullanılabilecek yeni bir NFC ödeme sistemi üzerinde çalışıyor. Apple’ın üzerinde çalıştığı bu yeni yöntem sayesinde mevcut iPhone ve iPad kullanıcıları, NFC özellikli temassız ödeme sistemlerinden doğrudan faydalanabiliyor.

raporuna göre, küçük işletmeler yakında Square tarzı ek donanıma ihtiyaç duymadan ödemeleri kabul etmek için iPhone’u kullanabilecekler. Bu özellik, Apple’ın 2020’de temassız ödeme girişimi Mobeewave’i satın almasından bu yana bekleniyordu, ancak raporlar, önümüzdeki aylarda iPhone ve iPad yazılım güncellemelerine eklenebileceğini söylüyor.

Tüm iPhone cihazları doğrudan temassız ödemeleri kabul edecek

Apple her gün yeni sızıntı haberleri ile karşımıza çıkıyor. Mevcut ödeme yöntemlerine ek olarak şirket, son rapora göre tüm iPhone modellerinde kullanılabilecek yeni bir NFC ödeme sistemi üzerinde çalışıyor. Apple’ın üzerinde çalıştığı bu yeni yöntem sayesinde mevcut iPhone ve iPad kullanıcıları, NFC özellikli temassız ödeme sistemlerinden doğrudan faydalanabiliyor.

Rapora göre, küçük işletmeler yakında Square tarzı ek donanıma ihtiyaç duymadan ödemeleri kabul etmek için iPhone’u kullanabilecekler. Bu özellik, Apple’ın 2020’de temassız ödeme girişimi Mobeewave’i satın almasından bu yana zaten bekleniyordu ancak rapor, bu özelliğin önümüzdeki aylarda iPhone ve iPad modellerine gelecek bir yazılım güncellemesiyle mümkün olabileceğini söylüyor. Tüm iPhone modelleri yakında temassız ödemelerini doğrudan kabul edebilecek.

iOS 15.4 güncellemesiyle gelebilir

Bu özelliğin iPhone modellerine iOS 15.4 güncellemesiyle birlikte geleceği düşünülüyor. Ve bunun yanı sıra özellik muhtemelen Apple Pay ile entegre çalışacak. Yani kullanıcılar iPhone’larını başka bir iPhone’a dokunarak yapacak ve kredi kartlarını da Android telefonlardaki aynı sistemle cihazlarına tanımlayabilecekler. Bu güncellemeyle birlikte iPhone modelleri temassız ödeme kabul eden tüm POS cihazlarında ekstra bir donanıma ihtiyaç duymadan gerçekleştirebilecek.

Apple’dan yeni abonelik sistemi Apple One

Mobeewave’in teknolojisinin Apple Pay hizmetinin bir parçası olarak olup olmayacağı henüz belli değil. Buna ek olarak Apple’ın kendi ödeme ağını mı kullanacağı yoksa mevcut bir ortakla mı piyasaya çıkaracağı yeni bir sistemi mi kullanacağı da bilinmiyor. Fakat Mobeewave personelinin şirket tarafından alınmasından bu yana, şirketin ödeme bölümünde çalışmalar yürüttüğü biliniyor.

Apple’ `ın bu özelliği gelecek iOS 15.4 güncellemesi ile getireceği gündemde olsa da, bu iOS 16 güncellemesine de ertelenebilir. Peki siz bu özellik hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir