Avrupa Birliği, Dijital Pazarlar Yasası (kısaca DMA) ile teknoloji şirketleri için yeni sınırlar çiziyor, bu nedenle Apple’ın büyük planları var.

Apple kendine ait finansal sistem kuracak

Son aylarda Dijital Piyasalar Yasası (DMA) yasasının kabul edilmesiyle birlikte Avrupa Birliği, Avrupa merkezli teknoloji sektöründe veya antitröst yasası için sağlam bir temel oluşturmak istiyor.

2023 yılında tamamen faaliyete geçmesi beklenen yeni dönem, gerçekten çok büyük değişiklikleri gerektiriyor. Burada ayrıntıları verilen Dijital Piyasalar Yasası, akıllı telefonlar gibi cihazlarda üçüncü taraf uygulama pazarlarının kullanımı için önemli kapılar açmaktadır. Bu nedenle Apple artık iOS işletim sistemi üzerinde App Store dışındaki uygulama marketlerine ve App Store dışından uygulama yüklenmesine izin vermelidir.

Bugün Bloomberg haberine göre şirket bu tür planlara aktif olarak dahil oluyor. iOS 17 ile sadece Avrupa’da beklenen hamle, iPhone ve iPad’lerin kapılarını herkese açıyor ve App Store zorunluluğunu ortadan kaldırıyor.

Bu planı hayata geçirmek için çok emek verdiği bildirilen teknoloji devinin, bu konuda bazı çalışanlarından pek memnun olmadığı bildiriliyor. Apple, App Store dışından yapılan indirmelerin güvenli olmayan uygulamaları tüketicilerin cihazlarına getirebileceğini ve gizliliklerini tehlikeye atabileceğini savunuyor. Ancak şirketin Avrupa’da satış yapmaya devam etmesi için yasalara uyması gerektiğinden, büyük bir ekosistem değişikliği kapıda.

Apple’ın bu yeni altyapı için çok ciddi güvenlik önlemleri planladığı ve App Store dışından uygulamaların birtakım zorunlu gereksinimleri karşılaması gerektiği bildiriliyor. Bu bilgiler aynı zamanda App Store’a alternatif uygulama pazarlarının çok katı gereksinimleri olduğu ve Apple’ın bu pazarlardan kar elde etmek istediği gerçeğini de gözardı etmemek gerek.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir