Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple, çocukların güvenliğini sağlamak için müstehcen içerikler ile karşı karşıya kalırsa ebeveynlerine bilgilendirme mesajı verecek. 

Apple, paylaşmış olduğu güncellemeler ile beraber kullanıcıların güvenliğini ve gizliliğini artırmayı amaçlıyor. Aynı zamanda şirket, akıllı cep telefonları ilk etapta olmak üzere tüm akıllı cihazlarını kullanan çocukların korunmasını sağlamak adına da bazı hamleler yapmak istiyor. Bunun yanı Apple, ebeveynlerin iOS işletim sistemine sahip olan akıllı cihazların çocukları için güvenli bir liman olduğunu bildirdiklerinden emin olmaya yönelik olarak hareket ediyor. Şirket, telefonlarında yer alan yazılımın yeni sürümü iOS 15.2 ile beraber bu yönde cesur sayılabilecek bir adım atacak.

Apple, ebeveynlere uyarı da bulunacak

Apple, Ağustos ayı içerisinde, cinsel içerikli fotoğrafları tespit edebilmesi için Mesajlar uygulamasını güncelleyeceğinden söz etti. Bu özellik ile beraber bir iPhone veya iPad kullanıcısının müstehcen fotoğraflar içeren bir mesaj aldığını veya gönderdiğini algılayabilecekler. Şirket, iOS 15.2 beta 2 sürümüyle beraber bu yeniliği aktardı. Ancak asıl sürüm paylaşıldığında söz konusu bu özellik tam olarak kullanılabilir şekilde olacak. Bununla beraber iPhone veya iPad’deki Mesajlar uygulamasında çıplak bir fotoğrafla karşı karşıya kalan çocuklar, bulanık bir görüntü görecekler. Görüntülemeye çalışırsa, “Emin misin?” diye soran bir uyarıyla karşı karşıya gelecekler.

4 9

Apple, uyarı mesajları alan çocukların durumu anlamasını sağlamak adına “Hassas fotoğraflar ve videolar, mayoyla kapattığınız özel vücut bölgelerini gösteriyor” şeklinde bir açıklama söz konusu olacak. Eğer çocuklar bu bildirime rağmen fotoğrafı görmek isterse, ebeveynlerine konu ile ilgili olarak bir  bildirim gönderecekler. 

Apple, iPhone ve iCloud hesaplarında olan fotoğrafları çocuk istismarını araştırmak için gözden geçirecek

Geçtiğimiz günler içerisinde Apple’ın iPhone ve iCloud hesaplarında yer alan fotoğrafları taramayı planladığını gösteren bir rapor ortaya çıktı. Şirketin bunu yapmasındaki amacın çocuk istismarının önüne geçmek adına yapıldığı söyleniyor. Bu tarama ile beraber Apple, polislerin soruşturmalarına yardımcı olacak. Yeni gelen bu çocukları müstehcen içerikten korumaya yönelik olan politikadan tamamen bağımsız bir şekilde, şirket tarafından devlet kurumlarına kullanıcı verilerine dair olarak bir kısıtlı erişim verileceği söyleniyor. Bu durum karşısında ise  sosyal medya üzerinde şimdiden bir tartışma konusu haline gelmeye başladı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir