Çin’de yıllar sonra en çok satış yapan marka olarak dikkat çeken Apple, bölgedeki hakimiyetini arttırıyor. Ekim ayında en çok satışı yapan marka olarak dikkat çeken Apple, Kasım ayında da ikinci kez bölgedeki en çok satış yapan marka oldu.

Wall Street Journal’da yer alan rapora göre 6 yıldan beri böylesine yüksek bir satış yakalamayan şirket, önemli bir başarıya ulaştı. Üstelik Kasım ayında, Ekim ayına göre pazardaki payını da arttıran Apple, Ekim’de %22 olarak açıklanan pazar payını Kasım ayı itibariyle %23,6’ya yükseltti. İki ay üst üste pazar lideri olarak yerel Çin üreticilerinin de önüne geçen şirket, Vivo tarafından yakın takip altında. Vivo’nun Pazar payı ise %17,8.

iPhone 13 pazarda fark yarattı

Çin’de dengelerin değişmesindeki en büyük etki iPhone 13 serisinden kaynaklanıyor. Counterpoint Research tarafından hazırlanan yeni bir raporda ise satışların düşüşe geçeceği düşünülüyor. Zira bölgedeki çoğu Apple kullanıcısı iPhone 13 güncellemesini gerçekleştirmiş durumda. Bu nedenle de Ocak 2022’den itibaren satışların düşmesi bekleniyor. Counterpoint raporunda Apple’ın yükselmesindeki bir diğer etken olarak ise Huawei’ye uygulanan yaptırımları öne sürdü.

Apple iPhone sevkiyatı 2021’de 300 milyonu aşacak

Apple’ın bu yılın ilk yarısı için iPhone sevkiyat hedefini yüzde 30 arttırdı. 4. çeyrek rakamların açıklanması ile birlikte şirketin ilk kez 300 milyon satış rakamını geçebilmesi de gündemde. Zira bugüne kadar böylesine bir rekor satış yapamayan Apple, çok iyi giden iPhone 13 satışlarıyla birlikte gücünü sektörde arttırmış durumda.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir