Çin’deki Apple fabrikaları, ülkede artan Covid-19 vaka sayısı nedeniyle birer birer kapanıyor. Küresel tedarik sorunları görünürde olabilir.

Çin’deki sıkı Covid-19 karantinaları, iPhone, iPad ve MacBook modellerinin önde gelen üreticileri de dahil olmak üzere Apple’ın tedarik zincirindeki daha fazla fabrikayı etkiliyor.

Nisan ayı başlarında, Kovid-19 vakalarındaki artış nedeniyle Şanghay ve Kunshan kentlerinde sıkı karantina önlemleri uygulandı. Apple’ın en büyük tedarik zinciri ortaklarının çoğu bu bölgede bulunuyor.

Apple Çin’deki üretim fabrikalarını yeniden kapatmak zorunda kalıyor

Salı günü, tüm iPhone modellerinin yaklaşık %20 ila %30’unu bir araya getiren Pegatron, hükümet düzenlemelerine uymak için Şanghay ve Kunshan’daki iki fabrikasındaki operasyonları askıya aldığını söyledi. Bu iki tesis, şirketin tek üretim üssü olmakla birlikte şirket Nikkei’ye müşteriler ve tedarikçilerle yakın temas halinde olduğunu ve yakında üretime devam etmeyi umduğunu söyledi.

Apple resmi olarak iPhone tedariğinde sorun yaşanacağını açıkladı!

Apple, üretimi için Covid 19 ile savaşıyor Dünyanın en büyük sözleşmeli dizüstü bilgisayar üreticisi ve MacBook ortağı Quanta, Nisan ayının başından bu yana ana üretim tesisinde üretimi durdurduğunu da söyledi. Apple iPad tedarikçisi Compal da Kunshan fabrikasındaki operasyonları durdurduğunu duyurdu. Kunshan’ın fabrika operasyonları 2 Nisan’dan bu yana askıya alındı ​​ve bu kararın virüs durumuna bağlı olarak 12 Nisan’a kadar sürmesi bekleniyor. Şanghay, son birkaç gün içinde 19 korkaklık vakası kaydetti.

Mevcut talaş sorunları ve eksiklikleri ile birlikte önemli üretim tesislerinin kapanması, küresel tedarik zincirlerini son derece zor zamanlara itiyor. Pazartesi günü bir tweet’te analist Min-Chi Kuo, üretimin Nisan ayı sonunda veya Mayıs ayı başına kadar faaliyete devam edemeyeceğini söyledi. Ancak Pegatron, Apple’ın en büyük montaj ortağı olan Foxconn’un kayıpları telafi etmek için yeterli kapasiteye sahip olabileceğini de kaydetti. Ancak, 2022’nin ikinci yarısında beklenenden uzun süreli istisnalar tüketici güvenini etkileyebilir ve cihaz teslim sürecine zarar verebilir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir