2022 yılı içerisinde farklı ürün ve servislerini tanıtacak olan Apple’ın tanıtımı yapacağı ürünler büyük oranda belli oldu. Haziran ayında geliştiricilere yönelik etkinlik yapacağına duyurarak beklentileri artıran Apple, pek çok sürprize de yer verebilir. 6 Haziran ile 10 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek Geliştirici Konferansı’nda ürünler, yeni özellikler ve uygulamalar Apple tarafından görücüye çıkarılacak. Genelde işletim sistemlerinin yeni versiyonlarının tanıtıldığı etkinlikte, geliştiricilerin yanı sıra tüketiciler için de yeni ürünlere yer verilecek.

Apple’ın neler tanıtacak?

Apple; iOS, iPadOS, macOS, tvOS ve watchOS Olarak adlandırdığı işletim sistemlerinin yeni versiyonlarını Haziran ayında tanıtacak. Bununla birlikte uygulamalar için getirilen yeni özellikler lansmanda yer alacak. 2021 yılında FaceTime uygulamasının SharePlay desteği tanıtılmış ve pek çok farklı yeniliğe yer verilmişti. Bu kapsamda 2022 yılı tanıtımlarında da uygulamalara getirilen yeni özellikler yer alacak.

Önceki yıllarda olduğu gibi bu yılki tanıtımlarda Mac Pro ve iMac gibi bazı cihazların özel versiyonlarına da yer verilebilir. Bu bakımdan yazılımsal ve donanımsal olarak pek çok farklı yeniliğe ev sahipliği yapacak olan Haziran etkinliği, Apple’ın 2022 yılını nasıl geçirmek istediğine yönelik de önemli bir işaret sunacak. 

M2 işlemciler gelebilir

Bu yılki etkinlik için beklentiler arasında yer alan bir diğer seçenek ise işlemciler. Bu yıl M2 işlemcilere geçmesi beklenen Apple, Haziran etkinliğinde bu konuda sürprizlere yer verebilir

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir