Teknoloji devi Apple, kilitleme modu ile beraber üst seviye güvenlik önlemleri sunuyor. Öyle ki bu modu kıran kişiye 2 milyon dolar ödül vereceğini de açıkladı. Apple, son işletim sistemi olan iOS 16 ile beraber sunmuş olduğu kilitleme modu ile Pegasus ve diğer kötü amaçlı içeriklerle mücadeleyi hedefliyor. Bu kapsamda ise dışarıdan gelenleri iOS 16’nın kilit modunu kırmaya teşvik sağlama adına 2 milyon dolarlık bir ödül vereceğini belirtiyor. Apple’ın bu yıl gerçekleştirdiği WWDC etkinliğinde yeni iOS 16 işletim sistemi sürümü tanıtıldı. Yeni iOS 16 ile beraber birçok özellikte beraberinde geldi. Bu özelliklerden bir tanesi de kilitleme modu oldu. Kilitleme modu sayesinde kullanıcıların siber saldırı ve hacklenme durumlarına karşı telefonları tam kapanma moduna giriyor.

Apple kilitleme modunu aşana 2 milyon dolar verecek

57

Bu mod devreye girdiği zaman cihaz tam olarak kitlenmiyor. Bu noktada kullanıcı bu modu kapatana kadar bu mod kapanamıyor. Mod açık olduğunda internet sitesi, sosyal medya ve mesajlaşma gibi uygulamalar ile tüm özellikler sınırlanıyor. Apple’ın güvenlik mühendisliği direktörü olan Ivan Krsti kilitleme modu hakkında yaptığı açıklamada “Kullanıcıların büyük çoğunluğu hedeflenen bir siber saldırının kurbanı olmayacak olsa da, Apple ürünlerinin tüm kullanıcılarını korumamız gerekiyor. Kilitleme Modu, kullanıcıları saldırılara karşı koruma konusundaki sarsılmaz bağlılığımızı yansıtan çığır açan bir özelliktir.” Sözlerini dile getirdi.

Pegasus adlı casus yazılım dünya genelinde 50’den fazla ülkede görüldü. Rapora göre bu kötü amaçlı yazılım, izlediği kişi sayısı 50 bin seviyelerine eriştiği ifade ediliyor. Pegasus bir cihaza girdiği zaman mesaj, fotoğraf ve e-postaları kaydedebiliyor. Ayrıca mikrofon ve kamera kullanımı da gerçekleştirebiliyor. Apple ise yeni sistemine oldukça güveniyor ve bu sisteme giriş yapabilene 2 milyon dolarlık ödül vereceğini ifade ediyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir