Küresel olarak yaşanan çip sıkıntısında sektörü alt üst etmiş olsa da Apple, iPhone 13 serisi ile sektörü kasıp kavuruyor. Şirket için yayınlanan son raporlarda son haftada 10 milyon cihaz satışına ulaşıldığı ifade edildi.

Wedbush Securities tarafından yayınlanan rapor, kısa sürede dünyanın en çok konuştuğu konulardan birisi oldu. Yayınlanan rapora göre Apple’ın sadece geçtiğimiz hafta sonunda yaptığı satışlar 10 milyonu aştı. Sadece iPhone satışlarını kapsayan rakamlarda aralık ayının sonuna kadarki beklentiler ise 40 milyon satışa ulaşılması.

iPhone 13 tedarikinde sıkıntılar yaşanıyor!

Apple’ın iPhone 13 serisinin ilgi görmesi, stok sorunu yaşanmasına dahi neden oluyor. Rapora göre arz talep arasında yüzde 15 oranında bir açık var. Bu nedenle de zaman zaman stokların yenilenememesi nedeniyle iPhone 13 satın almak isteyenler istediği modeli bulmakta zorlanıyor. iPhone 13 Mini modeli dahi en çok satanlar arasında yer almayı başarmış durumda.  2021 yılının 4. çeyrek raporlarında şirketin 80 milyon iPhone satışı açıklaması bekleniyor. Kaynak sadece Çin ile sınırlandırılan satışlarda ise 15 milyon satış yapılmasını öngörüyor

Gelecek yıl için beklentiler artıyor, yeni planlamalar açığa çıkıyor!

Apple tarafından yapılan planlamalarda 2022 için hedef büyütülmüş durumda. Nikkei Asia’ya göre TSMC Apple ile özel bir ortaklık kurdu. Bu ortaklıkta ise ilk 5G donanımlar üretilecek. Apple ise 2022 – 2023’te piyasaya süreceği yeni modellerinde bu donanımları kullanacak. Böylece Qualcomm ve Intel gibi sektör devleri yerine farklı bir güçlü iş birliği kuracak Apple rakiplerinin de sektörde zayıflamasını sağlayacak. TSMC’nin üretimleri planlandığı gibi giderse, Apple için üretilecek özel donanımlar gelecek yıl 4nm’ye geçecek 2022 iPad’ler ve 2023 iPhone’lar ise 3nm desteği alacak. Bu yeni dönemde Apple’ın sektördeki hakimiyetinin daha da artması bekleniyor.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir