Dijital dünyada önde gelen isimlerinden birisi olan Apple ,teknoloji meraklıları ve severler için yeni bir sürpriz hazırlama içerisinde. Apple ile ilgili haberleri ile tanıdığımız Bloomberg muhabiri Mark Gurman’a göre, Apple cephesinde özellikle Mac tarafından büyük bir yenili yapılması planlanıyor olabilir. Apple, Studio Display’e benzer bir şekilde, Mac bilgisayarları için de kendi özel silikon çipine sahip olacak bir monitörü tasarımı üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

Bu monitör ile ekranı aktif şekilde kullanılmadığı zamanlarda bile akıllı bir ekran olarak işlev görmesi sağlanacak şekilde tasarlanıyor. Son dönemlerde Apple’ın monitör tasarımları üzerinde yapmış olduğu planlarına karşı söylentiler de dikkat çekiyor. Firmanın, 27 inçlik – mini LED bir ekrana ve yüksek fiyatlı olarak Apple Pro Display XDR’nin bir devam modeli şeklinde çalışıyor olması konuşulanlar arasında yer alıyor. Ayrıca bu ekranların entegre edilmiş Siri çağırma özelliği olabilir.

Apple çift monitör standı patenti aldı

Apple Mac bilgisayarlara özel monitörün akıllı ekran özelliği

Apple çalışmalarına başladığı Mac bilgisayar monitörü için düşünülmüş olan yeni akıllı ekran özelliğini, bu yılın ilerleyen zamanları içerisinde  iOS 17‘de gelmesi beklenen StandBy özelliğine oldukça fazla şekilde benziyor. StandBy özelliği ile, iPhone’ların güç kaynağına bağlı durumdayken ve yatay konumda olduğunda akıllı bir ekran olarak hizmet vermesine imkan tanıyor. Bu özellik, bir alarm saati özelliğini anımsatıyor ve gece uyurken ekranı kırmızı rengine çeviriyor, aynı zamanda StandBy’dan doğrudan olarak kontrol edilebilen akıllı ev kontrolü ve araç takımları ekliyor.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir