Yanınızda dururken telefonunuza istemeden bakan kişiler, bilgisayarlardan çalınan veriler başta olmak üzere kimlik hırsızlığına kadar gidebilen gerçek bir tehdit olarak karşımıza çıkmaya devam ediyor. Bu tehditlerin tam karşısında duran “Gizlilik” konusunda alanında lider olan Apple, bu tehditlere karşı bir çözüm arıyor. Çözümün ise Apple’ın hayalet ekranı üretmesi olduğu düşünülüyor. 

Apple hayalet ekran üretecek!

Apple bir hayalet ekranı mı geliştirecek ?

Apple, ekran konusunda her zaman işin içinde oldu. Ancak Apple’ın şimdiye kadar geliştirdiği ekranlar, görüntülenmenin daha da kolay olmasını sağladı. Şimdi ise Apple, amacının dışında, görüntü kalitesinin iyi olduğu ekranlara artı olarak telefon ekranlarının o an çevrede bulunan insanlar tarafından görülmemesini sağlamaya çalıştığı düşünülmektedir.

“Kavisli ekranlar için gizlilik filmleri” adlı Apple’ın bu sorunu ortadan kaldırmaya yönelik aldığı ilk patent, ekrandan çevreye yayılan ışığın hangi yöne yayılacağını belirliyor. 

Ayarlanabilir görüş açısına sahip ekranlar için düz ekranlarla ilgili aynı sorunlar başlığı altında bir patent alınmıştır. Tüketicilere, telefonu kullanım sırasında görüş açısını değiştirmelerini öneren bir doğal filtre oluşturulabilir. Ayrıca, patentin içeriğinde, ekrana bakan asıl kişi dışındaki kullanıcılar için belirli renkleri görmelerini engelleyen bir sıvı kristal madde bulunmaktadır.

Her zaman fark edilmese de, başkasının ekranına bakma durumu oldukça yaygındır. “NYU” tarafından yapılan bir ankette, baz alınan kişilerden %73’ünün bir kişinin telefon şifresine gizlice bakarak öğrendiklerini itiraf etti. 

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir