Apple’ın yeni politikasına göre eğer bir fiyat artışı belli bir eşiğin altındaysa sizin onayınız beklenmeden yenileme gerçekleşecek. İşte daha haber hakkında daha fazla ayrıntı:

Apple, App Store’da güncellenmeyen uygulamaları kaldırma kararı aldı

Apple, abonelik ilkesinde otomatik yenilemeyi kolaylaştıracak ancak beklenmedik ücretlere tabi olabilecek bir güncelleme yayınladı. Önceki politikaya göre, teknoloji devi, kullanıcılara yeni bir fiyat artışı aboneliği için ücret almadan önce oy kullanmaları gerekip gerekmediğini sordu, ancak bundan sonra geliştiricilerin otomatik olarak daha yüksek fiyatı talep etmesine izin verecek.

Apple, kullanıcıları fiyat artışını e-posta ve push bildirimleri yoluyla önceden bilgilendirecek, ancak kullanıcılar ücretlendirilmeden önce abonelikten çıkabilir. Otomatik iptal ve yenilememe durumları artık olmayacak.

Şirket, yaptığı duyuruda, geliştiricilerin yılda bir kereden fazla fiyatı yükseltmemeleri halinde özelliği kullanabileceklerini söyledi. Ek olarak, artış, mevcut abonelik fiyatının 5 ila %50’sini veya mevcut yıllık abonelik fiyatının 50 ila %50’sini aşamaz. Bu, daha önce 10 ABD Doları olan abonelikler için kullanıcılardan otomatik olarak 15 ABD Doları tahsil edileceği anlamına gelir.

Apple, kullanıcıların fiyat artışı bildirimlerini umursamadığını söylüyor

Apple, kullanıcıların genellikle daha yüksek abonelik fiyatlarını tercih etmelerini isteyen bildirimleri atladıklarını söylüyor. hizmetlerini ne kesintiye uğratıyor Eğer öyleyse, fiyat artışları raporlarını kaçırıyor olabilirler. Geliştiriciler bu özelliği yalnızca yılda bir kez fiyat değiştirirlerse kullanabileceklerinden, herhangi bir yanlış kullanım beklenmez. Ancak, bütçeniz kısıtlıysa, ödeyeceğinizden fazlasının istenmediğinden emin olmak için zaman zaman e-postalarınızı kontrol etmek isteyebilirsiniz.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce şirketin uygulamaların abonelik ücretlerine zam gelmesi durumunda sizi bilgilendirmemeden kartınızdan ücret çekmesi kullanıcılar tarafından tepki çeker mi? Ya da bu durum kullanıcıların aboneliklerini sık sık kontrol etmesi tedirgiğinliğine neden olur mu? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir