İlk olarak WWDC 2019’da tanıtımı gerçekleşen Apple Arcade servisi sık sık gündeme gelmese de aktif olarak kullanılmaya devam ediyor. Hatırlatmak gerekirse Apple Arcade, temel olarak Netflix’in oyun versiyonu olarak tanımlanabilir.

Apple’ın oyun tutkunlarının kalbini fethettiği bu servis, 200’den fazla iOS, macOS ve tvOS işletim sistemli cihazlar için yüksek kaliteli oyunlara sahiptir. Fakat söz konusu bu oyunlarının bazıları platformda kalıcı değildir. Bu anlamda ise App Store üzerinden Apple tarafından yapılan açıklamaya göre servisten yakın zaman içerisinde “Projection: First Light, Lifeslide, Various Daylife, EarthNight, Atone: Heart of the Elder Tree, Over the Alps, Dread Nautical, Cardpocalypse, Towaga: Among Shadows, Dead End Job, Don’t Bug Me!, Spelldrifter, Spidersaurs, Explottens ve BattleSky Brigade: Harpooner” adlı oyunlar kaldırılacak.

apple arcadeden cok sayida uygun kaldiriliyor

Konuyla ilgili henüz net bir tarih vermeyen teknoloji devi Apple, yalnızca “yakında gidecekler” şeklinde konuşuyor. Apple Arcade, kullanıcılara bir aylık bir deneme süresi sunuyor sonrası için ise her ay 34,99 TL ödenme yapılması gerekiyor. Kullanıcılara servise abone olmaları halinde tüm oyunlara erişim sağlayabiliyorlar. Bunun yanı sıra serviste yer alan yapımlar, internete bağlı ya da internet olmadan da oynanabiliyor. Oyunları bir cihazda durdurup daha sonra farklı bir cihaz üzerinden devam edebilirsiniz. İlk aşamada Apple Arcade için 500 milyon dolar harcama yapıldığı bilinirken, servis aile içinde beş kişiye kadar paylaşım izni de sunuyor.

Dayanıklı akıllı telefon Ulefone Armor X6 Pro tanıtıldı

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir