Beklentilerin aksine Apple, WWDC22 etkinliğinde bir AR/VR başlığını tanıtmamıştı. Apple AR/VR’nin çıkış tarihi sızdırıldı.

Apple’ın bilgisayarlı gözlükleri bir Mac kadar güçlü olacak

Apple, iddiaların aksine geçtiğimiz haftalarda WWDC22 etkinliğinde bir AR/VR cihazını duyurmamıştı. 9to5Mac, Apple AR/VR’nin lansman tarihi hakkında yeni bilgiler yayınladı.

Apple AR/VR çıkış tarihi açıklandı

Meta, HP ve Valve başta olmak üzere birçok firma VR cihazlarının performansları kullanıcılarına gösterdi. Ekran teknolojisinin gelişmesiyle popülerlik kazanan AR/VR sektörü henüz çok fazla ilgi görmese de bu teknoloji geleceğin teknolojisi olarak değerlendiirliyor.

Haitong Intl Tech Research’te analist olan Jeff Pu, Apple AR / VR aksesuarları hakkında bir açıklama yaptı. Pu, 2022 ile 2024 yılları arasında Luxshare’in Apple’ın geleceğin cihazlarının önde gelen tedarikçilerinden biri olacağını açıkladı. Listede Watch Series 8, iPhone 14 ve Apple AR/VR gibi cihazlar yer alıyor ve Pu, Apple AR gözlüklerinin 2024’ün sonunda duyurulacağını duyurdu. Sızan bilgilerin bir kısmı, Apple tarafından geliştirilen AR/VR aksesuarlarının büyük ölçüde iPhone’a bağımlı olduğu yönünde.

Ünlü Apple analisti Ming Chi Kuo, Apple Glasses olarak adlandırıldığı söylenen cihazın, birinci nesil Apple Watch gibi bir iPhone ekranı gibi davrandığını söyledi. Yayınlanan bir rapora göre şirket, yeni AR gözlükleriyle birlikte 2024’ün sonunda duyurulacak ikinci nesil bir cihazı şimdiden planlıyor.

iPhone 14 ailesi hakkında yaptığı açıklamada Jeff Pu, Luxshare’in bu yıl lansmanı yapılan iPhone 14 ve Apple Watch 8 modellerinin üretim sürecini hızlandırdığını açıkladı. Sızan bilgilerden bir kısmı ise Apple Watch 8 serisinin iki farklı versiyonla satışa sunulacağı yönünde.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir