Yayınlanan bilgilere göre Apple AR/VR başkanı üretim testlerini geçti. Bu şekilde yeni başlığın 2022’nin sonunda çıkması bekleniyor.

Apple, dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biridir. Sunduğu akıllı cihazlar ve çoklu işletim sistemleri sayesinde oldukça popüler olan şirket, hem ülkemizde hem de dünyada iyi satış rakamlarına ulaşıyor.

Özellikle metaverse yatırımından sonra birçok firma AR/VR kulaklık üretiminde rekabet etmeye başladı. Geçtiğimiz aylarda Apple’ın bir AR/VR kulaklığı geliştireceği biliniyordu. Yeni bilgilere göre Apple’ın AR/VR kulaklığı üretim testinden geçti.

Apple AR/VR başlıkları üretim testlerini geçti!

Apple AR/VR Kulaklık satıcılarına göre, prototip kulaklık, Apple’ın tasarım amacını ve işlevini karşıladığından emin olmak için üretim testlerinden geçmiştir. Hal böyle olunca Apple AR/VR, bir hayali gerçeğe dönüştürmek için büyük bir adım attı.

Apple AR VR başlığının realityOS çalıştırması bekleniyor

Ayrıca bazı tahminlere göre şirket, 2022 yılı sonuna kadar kullanıcılarla yeni AR/VR kulaklıklarını tanıtacak. Ancak geçtiğimiz günlerde ünlü analist Mark Gurman tarafından yayınlanan bir makaleye göre, AR/VR kulaklıklarda yaşanan sorunlar nedeniyle bu yıl kulaklıklar önümüze çıkmayacak. Bu, cihazın 2022’nin sonunda piyasaya sürülmesini sorguluyor.

Ortaya çıkan bilgiler bunlarla sınırlı değildir. Apple’ın yeni nesil Apple Watch geliştirme programına Apple AR/VR kulaklığını eklediği bildiriliyor. Bu da şirketin kulaklığı akıllı saati ile uyumlu hale getireceğini gösteriyor. Ayrıca 2017’den beri geliştirilmekte olduğu varsayılan bir AR/VR kulaklık yazılımı olan RealityOS’un kodları da Apple’ın açık kaynak kodlarında bulundu. Bu, argümanı büyük ölçüde güçlendirdi.

Şimdiye kadarki sızıntılara göre yeni Apple AR/VR kulaklığı iki adet 4K mikro LED ekrana ve 15 adet optik modüle sahip. Kulaklığın ayrıca iki ana işlemcisi var: Wi-Fi 6E bağlantısı, göz takibi, şeffaf AR modu, nesne takibi ve el hareketi kontrolü. Cihazın tasarımı basit ve kolay olacaktır.

Apple’ın AR/VR kulaklıklarının fiyatı henüz belli değil ancak bazı haberlere göre 3.000 dolar olacak. Genel olarak bakıldığında cihazın fiyatının yüksek olacağı söylenebilir.

Peki sizce Apple’ın ilerleyen yıllarda piyasaya süreceği AR/VR başlığı başarılı olabilecek mi? Siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir