Mobil uydu iletişim şirketi Globalstar hisseleri, yüzde 42 oranında artış kaydetti. İşte detaylar;

Apple CEO’su Tim Cook gizlilik açıklaması

Şirket, Apple’ın yıllık sonbahar donanım lansmanı etkinliği sırasında, yakında çıkacak olan iPhone 14 için uydu destekli bir acil durum SOS hizmeti sağlayacağını açıkladı. Hisse senedi %1 ile kapanış yaptı. Ancak saatler sonra yaklaşık %2 artarak yükselişe geçti. Hisseler, duyurudan önce %10′dan fazla düştükten sonra, gün içinde yaklaşık %5′lik bir yükselişle işlem görüyor. Bununla birlikte, hisse senedi hareketi, Apple gibi büyük bir teknoloji şirketiyle anlaşmanın küçük bir işletmenin operasyonları üzerinde nasıl önemli bir etkisi olabileceğini gösteriyor.

Globalstar’ın hisseleri yükseldi

2020′nin başlarında Globalstar, adını vermediği bir “potansiyel müşteriye” hizmet vermeyi kabul ettiğini söylemişti. Çarşamba günü ise Globalstar, düzenleyici bir dosyada müşterinin Apple olduğunu açıkladı. Anlaşmanın bir kopyası, Apple’ın Globalstar’ın tedavüldeki hisselerinin %2,64′ünü hisse başına 1,01$’dan satın almak için anlaştığını da gösteriyor. Ancak Apple, hisseleri almak zorunda değil.

Globalstar, kısmen Apple anlaşmasına bağlı hedeflere ulaşma derecesine bağlı olarak, 2023 gelirini 185 milyon dolar ile 230 milyon dolar arasında görüyor. Refinitiv tarafından anket yapılan analistler, daha önce şirketten 2023′te 130.6 milyon dolar gelir bekliyorlardı. Globalstar yetkilileri konuyla ilgili açıklamalarında şu ifadeleri kullandı;

“Şirket, bu finansal ölçütlerin, yeni uyduların faaliyete geçtiği ilk tam yıl olması beklenen 2026 yılına kadar önemli ölçüde iyileşmeye devam etmesini bekliyor ve toplam gelirin, esas olarak Ortaklık Anlaşmaları kapsamında yükseleceğini düşünüyor.”

Apple, Çarşamba günündeki paylaşıma göre, yeni uydulara ve diğer maliyetlere bağlı onay sermayesi harcamalarının %95′ini Globalstar’a ödemeyi kabul etti. Globalstar, anlaşmanın bir parçası olarak yeni uyduları fırlatmak için daha fazla borç sermayesi toplaması gerektiğini söyledi.

iPhone’lar için uydu bağlantısı en azından 2021′den beri bekleniyordu. Globalstar hissesi üzerinde satın alma notu olan B Riley’deki analistler, geçen ay bir notta potansiyel gizemli müşterinin Apple olduğundan şüphelendiklerini söyledi. Apple Çarşamba günü yaptığı açıklamada , uyumlu bir iPhone’un antenlerinin bir uyduya bağlanabileceğini ve düzenli hücresel bağlantının olmadığı yerlerde iletişim kurabileceğini ve bir telefonun bir yer istasyonuna teslimatı hızlandırmak için bir mesajı sıkıştıracağını ve daha sonra mesajı iletebileceğini söyledi.

Globalstar’ın altyapısı, 1990′ların sonlarında Loral Space and Communications ve Qualcomm ile ortaklaşa başlatıldı. Louisiana merkezli şirket iflas başvurusunda bulundu ve 2006′da halka arz edilmeden önce özel yatırım şirketi Thermo’dan destek aldı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir