Sık sık adından söz ettirmeyi başaran takip aksesuarı Apple AirTag için bu kez oldukça sevindirici bir haber gündemde yerini aldı. Bu kez hırsızlık merkeze alınarak kullanılmaya başlandı.

Türkiye’de de satışı yapılan Apple AirTag için tasarım amacı kişilerin belirli eşyalarını kaybetmesinin önüne geçmektir. Fakat kötü niyetli kişiler ürünün farklı amaçlar için de kullanmayı tercih ettiler. Bunlar arasında otomobil hırsızlığı da yer alıyor. Kanada polisi tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamalara bakıldığında hırsızların dikkatinden kaçmayan lüks ve özel otomobillere, alışveriş merkezlerinin genellikle park alanları gibi bölgelerde AirTag gizliyor. Buradaki temel amaç ise otomobillerin geçtiği alanları öğrenmektir. Bünyesinde AirTag gizlenen herhangi bir otomobilin nerede olduğunu bulmak ise gerçekten son derece kolaydır. Çünkü Apple’ın tüm ürünleri konum belirleme konusunda anonim veriler aktarıyor. Otomobilin yanından tek bir iPhone cihaz dahi geçse net konum bulmak son derece kolaydır. Bu durum kayıp cihazların bulunması için oldukça güzel bir performans sergiliyor olsa da hırsızlar bu imkanları elbette ki suistimal etmeyi de ihmal etmiyor. Apple’ın kullanıcıların çantalarında veya üstüne herhangi bir AirTag gizlenmesine karşı bir güvenlik önlemi de bulunuyor. Apple size üzerinizde veya yanınızda size ait olmayan bir AirTag varsa da uyarı veriyor. Fakat bu uyarı otomobiller için uygulanamıyor. Çünkü mesafe farkı durumu vardır. Apple’ın basit gözüken ancak bir o kadar da önemli olan bu teknolojik ürünü son derece faydalı olsa da kötü niyetli kişilerin de kendi yararına kullanmaktan geri kalmadığı bir ürün olmuştur. 

Apple AirTag için Türkiye fiyat etiketleri

AirTag modelinin bir tanbesi 369 TL’dir. Dörtlü paket satın almak isteyenlerin ise 1.249 TL ödeme yapması gerekiyor. Apple AirTag ile ilgili olarak en ince detayları dahi aktarmıştır. Apple AirTag için Apple’ın resmi açıklaması ise şöyle: “AirTag ile eşyalarınızı bulmak inanılmaz kolay hale geliyor. Birini anahtarlarınıza takın, diğerini sırt çantanıza atın. Ve Bul uygulamasıyla eşyalarınızın nerede olduğunu görün. Bu kadar basit. Üstelik Bul uygulaması sayesinde Apple aygıtlarınızı da takip edebiliyor, ailenizin ve arkadaşlarınızın nerede olduklarından haberdar olabiliyorsunuz.” 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir