AirTag 2 2025 yılından önce piyasaya sürülmeyecek gibi görünüyor. Çünkü birinci nesil AirTag’lar yeterince satılmadı.

Apple AirTag 2’nin ne zaman çıkacağını merak konusu fakat AirTag 2’nin 2025 yılından önce piyasaya sürülmesinin beklenmediğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Bazı kaynaklardan AirTag 2 hakkında bilgiler gelse bile Bloomberg’den Mark Gurman, Power On haber bülteninde yaptığı açıklama ile bunu doğrulayan son isim oldu. Fakat işin garip yanı, AirTag 2 için neden bu kadar beklemek zorunda olduğumuz.

Depolar Ağzına Kadar AirTag İle Dolu

Depolar Ağzına Kadar AirTag İle Dolu

Garip bir şekilde Apple’ın AirTag 2 duyurusunu ertelemesinin asıl sebebi depoların “ağzına kadar AirTag’ler ile dolu” olması gibi görünüyor. Başka bir deyiş ile şirket, üretim planlaması yaparken AirTag’lerin çok daha fazlasını satacağını düşünüyordu. Bu sebeple Apple çok fazla AirTag üretimi gerçekleştirdi.

AirTag ilk olarak satışa sunulduğu zaman satın alan kullanıcılarının büyük bir çoğunluğunda bu ürünün daha fazlasını alma ihtiyacı oluşmadı. Ne kadar kullandıklarına bağlı birkaç kez pil değiştirmiş olabilirler fakat bu modellerin hala yeterince iyi çalışıyor olması ve takip edilmesi gereken cihazların sınırlı olması, ürün için olan arzın artmasını engelliyor olabilir. Bu sebeple birçok kişinin, sunulmasının üzerinden birkaç sene geçmiş olan bu ürünlerden satın almak yerine yeni modellerin çıkmasını beklediği düşünülebilir.

Apple’ın bir sonraki takip cihazının üzerinde ne tür yenilikler yapacağı da henüz bilinmiyor. Chipolo cüzdanlar ve diğer aksesuarlar için birbirinden güzel eşya takip cihazları sunuyor Apple da buna benzer bir yaklaşımı benimseyebilir.

Ayrıca Apple, iPhone 15 ve Apple Watch Series 9’u piyasaya sürdüğü için yeni AirTag de aynı çip ile ciddi bir yükseltme yaşayabilir. Bu ultra geniş bantlı işlemci, üç kat fazla menzile sahip ve ayrıca cihaz ararken daha kesin ve doğru sonuçlar sunabiliyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir